Učenici Tehničke škole proslavili matursko veče FOTO

D. Stokanić foto: A. Čavić
Učenici Tehničke škole proslavili matursko veče FOTO

Banjaluka: Bilo nam je lijepo u srednjoj školi, ali od danas okrećemo nove, mnogo ozbiljnije stranice u našim životima. Drugare sa kojim smo zajedno sazrijevali vječno ćemo pamtiti jer prijateljstva iz klupa su za sva vremena.

Ovo je u petak kroz suze izgovorio jedan od učenika Tehničke škole, ne želeći da otkrije svoje ime upravo zbog emocija koje su ga preplavile.  

A emocija je bilo na pretek kod 350 maturanata Tehničke škole. Neki od njih su prvi put obukli raskošne toalete i odijela i zavezali prvu kravatu… Ispit zrelosti položili su kako u školi tako i izgledom za veče koje su čekali 13 godina. 

Od školskog dvorišta do hotela "Bosna", gdje su do zore slavili završetak najljepšeg i najbezbrižnijeg dijela života, ispratili su ih rodbina, prijatelji, trubači…

Maturant Jelena Maksimović rekla je da je po završetku školovanja na prekretnici života.

- Sada smo ljudi i svako će krenuti svojim putem, ali prijateljstva će ostati u našim životima. Nećemo dozvoliti vremenu i obavezama koje su pred nama da se "ispriječe" između nas - rekla je Maksimovićeva, dodajući da želi da upiše saobraćajni fakultet.

Njen sad već bivši školski drugar Milan Mijić istakao je da je počeo da radi i prije kraja škole, ali uprkos tome planira i da upiše fakultet.

- Još se definitivno nisam odlučio koji ću fakultet upisati, ali školovanje nastavljam sigurno - kratko je rekao Mijić, poželjevši svojim školskim drugarima sve najbolje u daljem školovanju i radu.

Maturant Miloš Kajkut prošaputao je da mu već nedostaju razred i veliki odmori.

- Ne kaže se džaba "Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba". Sada smo zakoračili u svijet odraslih i čekaju nas ozbiljne obaveze, ali je bitno da smo imali dobru podlogu u školi. Sada ću prvo da se odmorim pa tek onda da razmislim koji fakultet da upišem - istakao je Kajkut.

Zavještanje

Direktor Kristina Mrđa napisala je zavještanje, koje svake godine govori svojim maturantima u pozdravnom govoru.

- Sačuvajte osmijeh na licu i onda kada život zaboli, radujete se sreći drugoga, jer ste tako bliži sebi. Neka vaša srca budu svjetlost ili bar ogledalo, koje reflektuje svjetlost. Od svih ovozemaljskih stanja prvo vam želim ljubav, jer je ona stanje duha, energija koja pokreće kosmos. Ne težite da dosegnete mudrost prije starosti, jer mudrost dođe kada ničeg više nema..." 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana