Učenici Srednjoškolskog centra Ljubiša Mladenović s osmijehom u zrelije doba FOTO

J. Perišić foto: A. Čavić
Učenici Srednjoškolskog centra Ljubiša Mladenović s osmijehom u zrelije doba FOTO

Banjaluka - Ljepota, mladost i raskošne toalete maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović" plijenili su pažnju brojnih prolaznika, ali i onih koji su došli da ih isprate i uveličaju njihovu matursku svečanost.

Ovo je ujedno i posljednja grupa maturanata koja je ove godine prodefilovala gradskim ulicama, pa iako ih je bilo svega 29, u četvrtak uveče na gradskim ulicama sve oči bile su uprte u njih. Šesta generacija maturanata smjera poslovno-pravni tehničar sastala se ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja, gdje su spremno pozirali pred objektivima fotoaparata, pokušavajući da ovjekovječe nezaboravan trenutak mladosti. Mnogobrojne porodice, komšije i prijatelji došli su da ih isprate u početak jednog novog, zrelijeg i odgovornijeg doba, a iskoristili su priliku i da se uslikaju s njima. Dotjerani i veseli maturanti nisu krili oduševljenje, ali ni bojazan da će ih različiti životni putevi rastaviti od školskih drugara.

Maturant Bojan Vujinović rekao je da će ostati u kontaktu sa drugarima iz školskih klupa i da će se njihovo druženje nastaviti i poslije završetka školovanja.

- Drago mi je što je došao kraj školskim danima, ali to ne znači da se opraštam od drugara. Pravi prijatelji će se viđati i van školskih prostorija, a mislim da sam ih u školi stekao puno - rekao je Vujinović.

Maturant Vesna Vukelić, koja je svojom ljepotom i raskošnom haljinom izazivala divljenje mnogih, kaže da će nastaviti školovanje. San joj je, kaže, da postane glumica.

- Nastojaću da upišem Akademiju dramskih umjetnosti i jako sam uzbuđena i srećna što ću konačno kročiti u svijet odraslih. Nedostajaće mi školski drugari i to je jedino što mi kvari sreću u ovoj posebnoj noći za sve nas - kazala je Vukelićeva.

Ona je dodala da je po matursku haljinu išla čak u Zagreb.

I maturant Miloš Ećim planira da nastavi školovanje, a sebe vidi sa diplomom pravnog fakulteta. Kaže da će mu više od svega nedostajati njegova razrednica Dijana Jović.

- Naravno da će mi faliti i moji drugari, ali sa razrednicom se teška srca rastajem. Razvili smo divan odnos i pamtiću je kao veliku ženu i prijatelja - rekao je Ećim.

Njegova majka Vesna Simić nije krila sreću što je odškolovala maturanta i pripremila ga za jednu novu i zreliju životnu dob.

- Imam i stariju kćerku pa mi nije prvi put da pratim maturanta, ali uzbuđenje je jednako. Nadam se da će se snaći na fakultetu jer sam zadovoljna programom Srednjoškolskog centra. Nivo znanja koje je stekao pokazaće u daljem školovanju - kazala je Simićeva.

Direktor

Direktor Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović" Danijela Jokanović rekla je da je ovo bila uspješna generacija mladih učenika.

- Imamo samo dva smjera, medicinski tehničar i poslovno-pravni tehničar. Medicinski tehničari će tek iduće godine imati prvu maturu jer su sada treći razred. Zbog toga je bio manji broj maturanata - kazala je Jokanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana