Učenici OŠ Sveti Sava prigodnim programom proslavili slavu

Agencije
Učenici OŠ Sveti Sava prigodnim programom proslavili slavu

Banjaluka - Krsna i školska slava Sveti Sava proslavljena je u istoimenoj osnovnoj školi na Laušu kroz recitacije, igru i pjesmu učenika, koji su predstavili životni put i dostignuća prvog srpskog prosvjetitelja.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Miroslav Popržen istakao je da je 27. januar najradosniji dan za škole i učenike.

- U našoj školi se posebno obilježava Sveti Sava, s obzirom na to da nosi ime prvog srpskog prosvjetitelja. Učenici su još u septembru počeli sa pripremama kako bi na ovoj svečanosti što bolje predstavili njegov život - rekao je Popržen.

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić,

koji je kazao da je dan posvećen Svetom Savi dan koji treba da upozori na važnost obrazovanja djece.

- Izuzetno je važno da naši mališani s jedne strane znaju svoju tradiciju, istoriju i porijeklo i da ga poštuju. S druge strane treba da prate sve što se dešava u svijetu u kojem se dešavaju velike političke, tehnološke i tehničke promjene. Treba da im damo osnovu i temelj da mogu da idu i putuju po svijetu, da uče još više, ali da se uvijek vraćaju u svoju zemlju - naveo je Radojičić.

Učenica šestog razreda Andrea Gajić rekla je da je poruka Svetog Save da treba više učiti i da bogatstvo nije najbitnije.

- Kroz svoj život nam je pokazao da trebamo provesti više vremena u molitvi i da je veoma važno da drugim ljudima pomažemo i da ih učinimo srećnijima - rekla je Gajić.

V. P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana