Učenici iz Srpske pobrali prve nagrade

M. L.
Učenici iz Srpske pobrali prve nagrade

Banjaluka - Projekti učenika Osnovne škole "Branko Radičević" iz Banjaluke i Gimnazije Gradiška proglašeni su najboljima na takmičenju "Lajk za naučnu ekipu" koje organizuje razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U takmičenju su učestvovali osnovci i srednjoškolci iz BiH koji su prijavili zanimljive naučne projekte na temu pametnog korišćenja energije, energetske efikasnosti obnovljivih izvora energije ili zaštite okoline.

- Drago nam je što smo pobijedili u ovom takmičenju, pokazali svoju ideju i pokušali da podignemo svijest kod ljudi. Srećni smo zbog prilike koju smo iskoristili - kazao je učenik OŠ "Branko Radičević" Dejan Vukadinović.

Predstavnik UNDP-a Asja Herenda istakla je da su učenici kroz projekte pokazali inovativnost i kreativnost koja se može primjenjivati u svakodnevnom životu.

- Edukacija i promocija energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije veoma je važna, naročito za mlade osobe, kako bi se doprinijelo pozitivnim promjenama u ponašanju, efikasnijoj potrošnji i korišćenju obnovljivih izvora energije - rekla je Herenda dodajući da su na adresu UNDP-a stigle 34 prijave. Nagradni konkurs je realizovan u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj".                                                                                                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana