Učenici bivše Upravne škole prevalili hiljade kilometara zbog mature

N. B.
Učenici bivše Upravne škole prevalili hiljade kilometara zbog mature

Banjaluka - Hiljade kilometara udaljenosti nisu spriječile bivše učenike Upravne škole da se ponovo okupe na proslavi 35 godina mature u restoranu "Studenac".

Australija, Švedska, Njemačka, Slovenija samo su neke od zemalja iz kojih je došlo 23 bivših đaka ove škole, od početnih 42, na druženje i prepričavanje uspomena iz mladosti.

- Bilo je veoma dirljivo vidjeti opet drugare iz školskih klupa. U jednom momentu smo plakali, a u drugom smo se smijali. Volja i želja da se vidimo pobijedile su granice i daljinu. Dogovorili smo se da ovaj lanac drugarstava ne prekinemo i ponovo ćemo se okupiti za pet godina - rekla je bivša učenica ove škole Milja Milinović, koja je došla iz Ljubljane na druženje.

Slavilo se do kasno u noć, a poslije proslave u restoranu, kao i davne 1982. godine, posjedali su na klupe u parku da bi nastavili priču.

- Razgovarali smo do ranog jutra. Imali smo pregršt tema, od toga ko se s kim vjenčao, ko ima unuke, ko je gdje radio. Ni u to vrijeme nije bilo lako naći posao, ali je sigurno bilo lakše nego sada. Većina je našla posao u struci. Nažalost, sa nekima nismo uspjeli da ostvarimo kontakt, a neki od naših školskih drugara nisu više među živima - kazala je Milinovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana