Učenici banjalučke Tehničke škole u misiji pomoći za dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

Srna
Učenici banjalučke Tehničke škole u misiji pomoći za dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

NOVI SAD - Učenici banjalučke Tehničke škole priredili su večeras u Novom Sadu izuzetno uspješnu humanitarnu akademiju sa recitacijama i pjesmama pod nazivom "Suza Kosova", a sav novac od akademije biće usmjeren u opremanje Dnevnog centra "Podrži me -9.januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je za Srnu prije početka akademije da vjeruje da će opremanje Dnevnog centra biti završeno do kraja ove godine i istakao da su učenici banjalučke Tehničke škole ovim plemenitim gestom pokazali visok stepen humanosti i patriotizma.

-Svi do jednog učenika koji ovdje nastupaju izrazili su želju da svoju matursku ekskurziju provedu na Kosovu i tamo posjete srpske manastire i svetinje. I, zaista im od sveg srca hvala na svemu što čine za naš Dnevni centar - rekao je Arlov.

On je naveo da je do sada na Centar utrošeno više od 300.000 evra, a kada bude potpuno završen i opremljen njegova ukupna vrijednost preći će 450.000 evra.

Arlov je naglasio da je najvažnije da Dnevni centar što prije pod svoje okrilje primi 168 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz kosovskomitrovačkog Udruženja roditelja "Podrži me".

-Iz Udruženja su rekli da Dnevni centar neće zvanično otvoriti, dok meni ne bude omogućen ulazak na Kosmet. To međutim neće ništa značiti u smislu njegovog funkcionisanja. Odobrili mi, ili ne odobrili ulazak u Kosovo i Metohiju, naš Centar će raditi i funkcionisati onako kako je zamišljeno - rekao je Arlov.

Profesor srpskog jezika i književnosti u banjalučkoj Tehničkoj školi Dejana Vrućinić rekla je Srni da su njeni učenici sa neizrecivim oduševljenjem prihvatili da svojim nastupom u gradu pobratimu daju doprinos opremanju Dnevnog centra.

-Svima nam je drago što našim nastupom dajemo doprinos opremanju Dnevnog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, uz veliku želju da se što prije nađu u njegovom okrilju. Sama akademija u potpunosti je okrenuta Kosovu i Metohiju, s recitacijama i pjesmama tog našeg podneblja - rekla je Dejana Vrućinić.

Nastup učenika Tehničke škole više puta je dizao na noge publiku u sali novosadske Kulturne stanice "Barka". Publika nije štedjela dlanove nagrađujući iskren i nadahnut nastup mladih Banjalučana.

Pokrovitelj boravka učenika Tehničke škole u Novom Sadu bio je grad Banjaluka.

Na inicijativu banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, humanitarnu akademiju organizovalo je Udruženja Vidovdan, kao i više udruženja iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana