U Vrbanji čekaju popravku krova i novu stolariju

Tamara Bubnjević
U Vrbanji čekaju popravku krova i novu stolariju

BANjALUKA Osnovne škole na području grada uglavnom spremno dočekuju početak nove školske godine, a u većini njih privode se kraju tehničke pripreme.

Osnovnoj školi “Stanko Rakita” u Vrbanji odobrena je rekonstrukcija stolarije, a u nevremenu, koje je nedavno pogodilo grad, objekat je pretrpio značajna oštećenja.

- Rano ujutru pomoćni radnici škole obavijestili su me da je nevrijeme napravilo štetu na školskom objektu. Naravno, obavijestili smo sve nadležne institucije, prekinuli dovod električne energije, a radnici su koliko je to bilo moguće, zaštitili objekat najlonom - rekao je direktor OŠ “Stanko Rakita” Darko Branković.

Dodao je da je procjena štete na krovu oko 32.000 KM, a da je voda koja se slijevala sa krova uništila i 15 računara, video-bim te dva laptopa.

- Iz Ministarstva prosvjete obećali su da će obezbijediti sredstva za saniranje štete koju je voda napravila - rekao je Branković.

Dodao je da će nova stolarija umnogome popraviti kvalitet nastavnog procesa.

- Naša škola je konkurisala za projekat sanacije stolarije koji nam je odobren, a počelo je otvaranje ponuda, čime će se završiti ovaj dio projekta, nakon čega slijedi žalbeni dio. Nadam se da ćemo što prije početi sa sanacijom stolarije - istakao je Branković. Direktorica Osnovne škole “Ivo Andrić” Željka Opačić kazala je za “Glas Srpske” da će ova obrazovna ustanova dobiti novu stolariju.

- Što se tiče uslova i tehničke pripreme sve je spremno za novu školsku godinu. Nadam se da će časovi trajati 45 minuta - rekla je Opačićeva.

Cijeli ljetni raspust radnici su vrijedno gradili dvoranu uz OŠ “Sveti Sava” na Laušu.

- Dinamika radova je bila zadovoljavajuća, radilo se cijelo ljeto. Konstruktivni dio je u poodmakloj fazi te se nadam da će dvorana biti na raspolaganju učenicima kao i talentovanim sportistima - rekao je direktor ove škole Miroslav Popržen, koji je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije.

Dodao je da su sve osnovne škole na nivou grada završile tehničke pripreme za početak nove školske godine.

- Škole su imale svoja tekuća održavanja u okviru tehničkih priprema, jedino škola u Vrbanji ima veći zahvat ove godine - kazao je Popržen.

Misli o prirodi

Direktorica Osnovne škole “Ivo Andrić” Željka Opačić kazala je da se đaci, osim početku nove školske godine, raduju i vraćanju vannastavnim aktivnostima.

- Među najznačajnijima je rad na projektu “Misli o prirodi”, koji se nastavlja nakon ljetnog raspusta - dodala je Opačićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana