U Vodenom parku “Akvana” bilježe drastičan pad posjećenosti: Od 1. avgusta jeftinije karte?

Maja Stanojević
U Vodenom parku “Akvana” bilježe drastičan pad posjećenosti: Od 1. avgusta jeftinije karte?

BANjALUKA - Zbog drastičnog pada broja kupača u Vodenom parku “Akvana” uprava ovog preduzeća razmišlja da od 1. avgusta smanji cijenu karata kako bi privukla veći broj posjetilaca i na taj način bar djelimično spasla sezonu.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” direktor “Akvane” Vedran Mitrović i dodao da je bazene ove sezone posjetilo nešto manje od 30.000 posjetilaca, što predstavlja drastičan pad u odnosu na lani, kada je u istom periodu bilo 70.000 posjetilaca.

- Najveća posjeta zabilježena je prije 20 dana, kada je na bazenu bilo oko 500 kupača, dok ih je ranijih godina na tim temperaturama bilo i do 2.000. Razlog ovakve posjećenosti najvećim dijelom je epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, dok manjim dijelom utiču i vremenski uslovi, jer smo proteklih sedmica imali dosta kišnih dana pa bazen nije ni radio - rekao je Mitrović.

Ideja na kojoj se radi već dvije godine je finansiranje “Akvane” iz budžeta, što bi moglo napraviti veliki preokret u poslovanju vodenog parka. Do tada, ovo preduzeće slamku spasa traži u novom kreditnom zaduženju.

- Pravno i formalno to nije lako izvodljivo, ali ono što je sad najbitnije je da će odbornici najvjerovatnije na sjednici Skupštine grada donijeti odluku o garanciji za kredit, što će nas na neki način malo finansijski oporaviti kako bismo uredno ispunjavali obaveze. To bi riješilo većinu naših problema - istakao je Mitrović.

Ovo gradsko preduzeće je već dugi niz godina među gubitašima, zbog čega se prije tri godine pristupilo njegovom restrukturiranju i sistematizaciji.

- U protekle tri godine smo značajno smanjili broj radnika i naše troškove. Sve zacrtane ciljeve smo uspješno ostvarivali, ali ova godina je zaista teška i značajno su nam narušeni planovi - kazao je Mitrović.

Ideju o smanjenju cijene karata podržavaju i građani, koji kažu da je epidemija virusa korona uticala i na njihove novčanike, zbog čega sve rjeđe mogu da priušte odlaske na bazen.

- Kada suprug i ja odemo sa djecom na bazen, sa ulaznicama i hranom potrošimo i do 50 KM. To je zaista skupo, naročito u vrijeme pandemije - rekla je mještanka Borika Vedrana Zeljković.

Mjere

Usljed epidemije virusa korona Vodeni park “Akvana” uveo je niz epidemioloških mjera s ciljem zaštite posjetilaca i kupača.

- Poštujemo osnovne mjere, a to je držanje socijalne distance i ograničen broj ljudi na istom prostoru. Pored toga, količina hlora u vodi je na maksimalnih 0,5 miligrama - rekao je Vedran Mitrović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana