U UKC-u Srpske uz podršku beogradskih ljekara obavljene tri operacije želučane kile

SRNA
U UKC-u Srpske uz podršku beogradskih ljekara obavljene tri operacije želučane kile

BANjALUKA- U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske danas su, uz podršku dvojice beogradskih ljekara, obavljene tri laparoskopske operacije hijatalne hernije /želučane kile/.

Povodom posjete beogradskih ljekara, zamjenika direktora Klinike za digestivnu hirurgiju Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije Aleksandra Simića i specijaliste opšte hirurgije Ognjana Skrobića, generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da stalno rade na podizanju kvaliteta usluga na evropski i svjetski nivo.

Đajić je rekao novinarima da UKC ima izvanrednu saradnju sa zdravstvenim sistemom Srbija, još iz ratnih dana, te zahvalio Simiću i Skrobiću što su učestvovali u liječenju pacijenata i edukaciji ljekara kako bi mogli samostalno da rade operacije u UKC-u.

On je izrazio uvjerenje da će ova saradnja biti češća sa ciljem unapređenja zdravlja stanovnika Republike Srpske, naglasivši kako se u UKC-u nižu samo uspjesi.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Zoran Aleksić rekao je da je ovo početak dobre saradnje i da su beogradski ljekari tu zbog zajedničkih operacija hijatalne hernije, čiji je broj u znatnom porastu.

Zamjenik direktora Klinike za digestivnu hirurgiju Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije Aleksandar Simić ukazao je da je incidenca hijatalne hernije i u Srbiji i u Srpskoj visoka i da iznosi 60 odsto u opštoj populaciji.

On je istakao da dolazak na UKC znači početak zajedničkog rada na korist pacijenata, te je pohvalio tim sa UKC-a s kojim je radio laparoskopske operacije hijatalne hernije.

Skrobić je izrazio uvjerenje da neće proći mnogo vremena i da će ove operacije rutinski raditi domaći hirurzi u Banjaluci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana