U toku kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas": Djeca pješaci više stradaju u saobraćaju

Srna
U toku kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas": Djeca pješaci više stradaju u saobraćaju

BANjALUKA - Djeca kao pješaci, prema statističkim podacima u proteklih pet godina, čine više grešaka u saobraćaju i tako stradaju, rekao je rukovodilac Odsjeka za vozače, puteve i vozila u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica.

Torbica je rekao da je republička preventivna kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" posvećena početku školske godine kako bi se vozačima sugerisalo da se može očekivati prisustvo više djece na putevima Srpske.

Torbica ističe da su u petak kroz igru i zabavu u banjalučkoj Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" objasnili djeci osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Stručni saradnik u Auto-moto savezu RS Jelica Lubura rekla je da je cilj kampanje povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju.

- Zato se obraćamo roditeljima, vozačima, ali i djeci da budu oprezniji u zonama škola gdje je povećana koncentracija djece, kod školskih igrališta, autobuskih stajališta i na putevima gdje nema trotoara i djeca se kreću ivicama kolovoza - naglasila je Lubura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana