U toku jesenja sjetva na 45 hektara

V. P.
U toku jesenja sjetva na 45 hektara

Banjaluka - U Razvojno-edukativnom centru "Manjača" u toku je jesenja sjetva na površini od 45 hektara i do sada je zasijano dvije trećine poljoprivrednih površina.

- U narednim danima je planiran završetak sjetve, a na površini od 45 hektara biće zasijano 15 hektara pšenice i 15,5 hektara tritikale. Raž, merkantilna raž i merkantilni tritikale biće zasijani na po pet hektara - rekli su u Centru za razvoj i unapređenje sela.

Podsjetili su da su prošle godine tokom jesenje sjetve na površini od oko 40 hektara zasijane kulture strnih žita, dok je u proljećnoj sjetvi zasijano oko 70 hektara.

- U toku je i prodaja sjemenske pšenice, raži i tritikale po cijeni od 0,70 KM po jednom kilogramu, dok se merkantilne žitarice prodaju za 0,40 KM po kilogramu - naveli su u ovom centru.

Naglasili su da je i ove godine prisutna velika zainteresovanost poljoprivrednih proizvođača.

- Do sada je prodata ukupno 41 tona sjemenskog žita - kazali su u centru.

Prema podacima centra, na teritoriji grada registrovano je oko 1.000 poljoprivrednih gazdinstava. Prosječan poljoprivrednik sa područja Banjaluke ima oko 45 godina, dva hektara zemlje i svoje proizvode prodaje na pijačnom štandu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana