U subotu trgovci skraćeno, ugostitelji redovno

Danijela Stokanić
U subotu trgovci skraćeno, ugostitelji redovno

Banjaluka - Gradske službe radiće u subotu, 21. novembra, na republički praznik Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, po prazničnom režimu.

To znači da će to za nekoga biti uobičajeni praznični neradni dan, neki će imati skraćeno radno vrijeme a neki će dežurati kao ljekari, apotekari, vatrogasci, policajci, taksisti, radnici benzinskih pumpi i dragstora.

Subota će biti radna i za komunalce, kao i dežurne ekipe "Vodovoda" i "Toplane".

- Međutim, toga dana za mesnice, prodavnice mješovite robe, cvjećare i salone ljepote radno vrijeme biće skraćeno, od osam do 13 časova - poručili su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će nepromijenjeno radno vrijeme biti za ugostiteljske objekte i javne ustanove: Banski dvor, Dom zdravlja, Sportsku dvoranu "Borik" i Centar za socijalni rad.

U skladu sa pijačnim redom "Tržnice", mogu da rade i objekti na gradskoj i na novoj pijaci.

Za službu Hitne pomoći, kao i svakim danom i svakim praznikom, nema predaha, dok će u Domu zdravlja dežurni timovi porodične medicine u Poliklinici i Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova.

- U stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći jedan stomatolog dežuraće 24 časa. Specijalističke pedijatrijske ambulante će raditi u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u Poliklinici - kazali su u Domu zdravlja.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći.

Stanovnicima će za vrijeme praznika 24 časa na usluzi biti apoteka "1. maj".

U Vatrogasnoj jedinici ističu da će 21. novembra biti radno, a u Centru javne bezbjednosti su rekli da će u vrijeme ovog republičkog praznika biti pojačane kontrole.

Autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja u subotu će voziti po prazničnom režimu, odnosno po redu vožnje nedjeljom. To znači i rjeđe polaske autobusa.

Mišljenja stanovnika, kada je u pitanju skraćivanje radnog vremena za ovaj praznik, su podijeljena. Jedni podržavaju ovu odluku o skraćenom radnom vremenu na ovaj praznik, dok drugi smatraju da je to nepotrebno.

- Nije to sad neki vjerski praznik da dan moram provesti kod kuće. Taman kad imam vremena da prošetam i završim obaveze u gradu, koje ne mogu stići radnim danima, za to nemam priliku - rekao je Bojan Milić.

RADNO VRIJEME

OD 8 DO 13 ČASOVA

- prodavnice

- cvjećare

- mesnice

- saloni ljepote

OD 00 DO 24 ČASA

- pekare

- dragstori

- prodavnice na autobuskoj i željezničkoj stanici i na benzinskim stanicama

OD 8 DO 21 ČAS

- trgovine na malo pogrebnom opremom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana