U Skupštini Banjaluke samo osam dosadašnjih odbornika

Darko Momić
U Skupštini Banjaluke samo osam dosadašnjih odbornika

BANjALUKA - Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, SNSD će imati devet odborničkih mandata u Skupštini grada Banjaluka, slijedi PDP sa sedam, potom SPS i Ujedinjena Srpska sa po tri, zatim DNS, SP i DEMOS koji će imati po dva odbornika, SDS i Narodni pokret "Banjaluka zove" po jednog, a odbornički mandat iz reda nacionalnih manjina ponovo je osvojio Saša Čudić.

Na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova, u skupštinskim klupama trebalo bi da sjedi samo osam dosadašnjih odbornika. SNSD će, kako stvari stoje, predstavljati aktuelni zamjenik gradonačelnika i nosilac odborničke liste ove stranke u najvećem gradu u Srpskoj Srđan Amidžić, zatim direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, direktor Studentskog doma "Nikola Tesla" Dragoslav Topić, direktor banjalučkog "Vodovoda" Zoran Popović, zatim aktuelni odbornici Mišo Kovačević, Nenad Grbić, Marinko Umičević i Snežana Kutlešić-Stević, te Mladen Ilić, koji bi prvi put trebao u odborničke klupe.

Kada je riječ o PDP-u, odbornički mandat osvojili su aktuelni narodni poslanik Jelena Trivić i dosadašnji odbornik PDP-a u gradskoj Skupštini Jovo Savanović, te Ivan Begić, Milko Grmuša, Dijana Ješić, Krsto Golijanin i Smiljana Moravac-Babić.

Portparol ove stranke Anja Petrović kratko je rekla za naš list da se u ovoj stranci nadaju da će imati osam odborničkih mandata.

- U svakom slučaju, PDP je ostvario cilj, jer je Banjaluka dobila novog gradonačelnika. Što se tiče odborničkih mandata, moguće je i da dođe do promjena kada je riječ o imenima, ali ko god bude odbornik, on će zajedno sa gradonačelnikom raditi u interesu svih građana Banjaluke - kaže Petrovićeva.

Ujedinjenu Srpsku u gradskoj Skupštini treba da predstavljaju Neven Stanić, Dragana Vukliš i Vladimir Mirošljević, dok su najviše glasova na listi SPS-a osvojili lider i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Goran Selak, potom šef banjalučkog odbora SPS-a Saša Kondić i aktuelni potpredsjednik Skupštine grada Milan Milaković.

Najviše glasova na listi DNS-a osvojio je prvi čovjek banjalučkog odbora ove stranke Borivoj Obradović, a zajedno s njim u odborničke klupe bi trebao i Bojan Pećanac. Šef banjalučkog DEMOS-a Slobodan Stanarević kao nosilac odborničke liste osvojio je daleko najviše glasova, a slijedi Đuro Čubrilović.

Šef banjalučkih socijalista Velibor Stanić, koji je osvojio najviše glasova, kaže da bi Socijalističku partiju u Skupštini grada zajedno s njim trebalo da predstavlja i Dragan Banjac.

- To je na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova, tako da je moguće da dođe do promjene, ali ko god bude bio odbornik, socijalisti će nastaviti sa svojim koalicionim partnerima da rade i grade Banjaluku - kaže Stanić.

Lazić i Petković

Jednog odbornika u banjalučkom parlamentu trebalo bi da ima Narodni pokret "Banjaluka zove" i to Sašu Lazića, koji je prije četiri godine osvojio mandat na listi NDP-a, a jedan mandat osvojio je i SDS, koji će prvi put imati samo jednog odbornika u gradskoj Skupštini. Interesantno je da to neće biti predsjednik banjalučkog SDS-a i nosilac odborničke liste Slavko Grbić, već dugogodišnji odbornik ove stranke Aleksandar Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana