U Ruskom domu u Beogradu koncert za Siriju - nastupiće hor iz Banjaluke

Srna
U Ruskom domu u Beogradu koncert za Siriju - nastupiće hor iz Banjaluke

BEOGRAD - U Ruskom domu u Beogradu večeras će biti održan humanitarni koncert za žrtve razornog zemljotresa u Siriji, a glavni dio programa činiće nastup hora "Aleksandar Nevski" iz Banjaluke.

Hor je izašao u susret ideji da ovaj nastup dobije humanitarni karakter, a prikupljena pomoć namijenjena je žrtvama iz Sirije koje, zbog nepravednih međunarodnih sankcija, ostaju gotovo bez spoljne podrške u trenutku katastrofe, saopšteno je iz Ruskog doma.

Na koncertu, koji počinje u 19.00 časova, nastupiće i talentovana djevojčica iz Orahovca na Kosmetu Pavlina Radovanović.

U saopštenju Ruskog doma se navodi da je zemljotres koji je pogodio Siriju unesrećio desetine hiljada ljudi, a da srpski narod, koji je embargo osjetio na svojoj koži, bolje od drugih razumije nevolju Sirijaca.

Hor "Aleksandar Nevski" iz Banjaluke već 10 godina važna je karika koja povezuje kulturu srpskog i ruskog naroda.

Na programu su duhovne pjesme, ruske klasične i savremene melodije.

Dolazak banjalučkog hora u Beograd podržali su Kabinet predsjednika Republike Srpske i kompanija "Nestro petrol". Koncert je organizovan u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom na Balkanu, a sva prikupljena sredstva biće upućena Ambasadi Sirije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana