U Ramićima više neće biti otpada

M. V.
U Ramićima više neće biti otpada

BANjALUKA – Grad, kao većinski osnivač “Depota”, pokreće inicijativu za pronalazak nove lokacije za deponiju umjesto dosadašnje u Ramićima koja je prebukirana, a sastanak o ovoj temi biće u ponedjeljak.


Rekao je to juče gradski menadžer Bojan Kresojević istakavši da je predviđeno da deponija bude udaljena najmanje 500 metara od prvog najbližeg objekta u naseljenom mjestu. 

On je dodao da će sastanku prisustvovati i predstavnici ostalih sedam lokalnih zajednica koji odlažu otpad u Ramićima, kao i predstavnici “Depota”, te Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

- Neprihvatljivo je da deponija ostane u centru jednog urbanog naselja, a rješavanje ovog pitanja važno je i za stanovnike susjednih naselja Šargovac, Dragočaj, Kuljani, Prijakovci i Motike - kazao je Kresojević.

Prema njegovim riječima, gradska administracija smatra da je nužno pronaći novu lokaciju udaljenu od naselja i domova građana.

- Otpad više nećemo tretirati kao smeće već kao resurs, jer savremeni trendovi nalažu da je to jedan od izvora energije - kazao je Kresojević.

Osvrnuo se i na prethodnu godinu kada je “Depot” zabilježilo najuspješnije poslovanje do sada.

- Na ostvarene prihode od 4,3 miliona KM ostvarena je dobit od 786.000 KM, što je za 53 odsto više nego u 2022. godini. Zdravo finansijsko stanje je veoma značajan preduslov za lakšu realizaciju ovog projekta, a nakon sastanka očekujem da ćemo imati jasnu viziju za bolje uslove odlaganja otpada i rješavanje velikog problema mještana u ovom dijelu grada - zaključio je Kresojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana