U porti Hrama Svete Trojice u Banjaluci upriličeno nalaganje badnjaka

Srna
U porti Hrama Svete Trojice u Banjaluci upriličeno nalaganje badnjaka

BANjALUKA - U porti Hrama Svete Trojice u Banjaluci večeras je upriličeno nalaganje badnjaka. Badnjak je naložen uz prisustvo brojnih vjernika.

Vladika  Jefrem služio je prije toga večernje bogosluženje sa osveštanjem badnjaka u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Bogosluženju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, kao i brojni vjernici.

Vladika Jefrem u ponoć će u Hramu Hrista Spasitelja služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Prethodno je ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci dočekan badnjak, koji je prije toga tradicionalno pronesen ulicama grada.

Badnjak je tradicionalno, nakon jutarnje službe, ispred Sabornog hrama dočekao arhijerejski namjesnik banjalučki protojerej-stavrofor Ratko Radujković sa sveštenstvom i vjernicima.

I ispred Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu danas su tradicionalno naloženi badnjaci koji su dovezeni iz Previla, Podorugle, Balkane i Oćuna.

Badnjaci su jutros usječeni, a danas su na okićenim konjskim kolima i traktorima dovezeni do Hrama gdje su osveštani i naloženi. Protojerej-stavrofor Savo Janković poželio je vjernicima da Badnji dan dočekaju u zdravlju, veselju i sreći, a da sutrašnji dan rođenja gospoda Isusa Hrista dočekaju onako kako to dolikuje, prije svega molitvom, svetim pričešćem, molitvenim sabranjem, a onda da dalje nastave u svojim domovima molitvenim ručkom.

On je dodao da će danas djeci podijeliti 500 paketića koje su pripremili ljudi koji žive i rade u Sloveniji, a za odrasle su pripremili kuvano vino i rakiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana