U MZ Nova Varoš traže kutak za djecu i sportski kompleks

G.S.
U MZ Nova Varoš traže kutak za djecu i sportski kompleks

Banjaluka - Nedostatak dječijih igrališta u mjesnoj zajednici Nova varoš jedan je od gorućih problema, koji se nalazi na spisku prioriteta ove mjesne zajednice za 2016. godinu. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Nova varoš Manojla Zrnić među prioritete, koje je dostavio Gradskoj upravi, tražio je da na zelenoj površini između ulica Ravnogorska i Dragiše Vasića bude uređeno igralište za mališane zbog velikog broja zahtjeva roditelja.

- Naše naselje je veliko, a ima samo tri dječija igrališta, koja nemaju više od tri sprave za igru, tako da se i ne mogu smatrati za igrališta. Oko 50 roditelja mi je slalo dopise da pokušam uticati na gradsku vlast da bude uređeno bar jedno pravo igralište za mališane - rekao je Zrnić.

On je dodao da, pored igrališta, ova mjesna zajednica nema ni terene za sport.

- Imamo adekvatnu lokaciju na zelenoj površini između stambenih zgrada u Ravnogorskoj ulici, a po potrebi se ova površina može proširiti na susjednu zelenu površinu, gdje se trenutno nalazi teren za košarku. Na taj način sve se može uklopiti u jednu cjelinu sa sportskim sadržajima - kazao je Zrnić.

Mještanka Nove varoši Sava Mišić kaže da zaista nedostaje kutak za djecu.

- Takođe, slažem se kada je u pitanju i rekreacija, jer da bismo se bavili sportom, moramo ići do parka "Mladen Stojanović" - rekla je Mišićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana