U Motikama i Česmi pregledano 425 građana

I. B.
U Motikama i Česmi pregledano 425 građana

Banjaluka - U naseljima Motike i Česma tokom prva dva vikenda u oktobru pregledano je 425 građana u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda kojom će tokom godinu dana biti obuhvaćene sve mjesne zajednice.

Preglede u MZ Motike i Česma, koji su počeli 6. oktobra, obavljali su ljekari porodične medicine, radiolozi i ginekolozi, podaci su Doma zdravlja.

Od subote, ekipe Doma zdravlja su u naselju Šargovac, gdje će preglede obavljati do utorka, 22. oktobra. Iz Doma zdravlja navode da će za mještane Aginog Sela pregledi biti organizovani u subotu, 26. oktobra, a za mještane Bočca u nedjelju, 27. i ponedjeljak, 28. oktobra. Svi pregledi biće u ambulantama porodične medicine u ovim naseljima.

- U novembru će pregledi biti obavljani u naselju Dragočaj, gdje ćemo, s obzirom na veliki broj stanovnika, raditi 2, 3, 9, 10, 16. i 17. novembra - ističu iz Doma zdravlja.

Cilj ovog projekta, čiji je slogan "Za tvoje dobro", a kojim je obuhvaćeno stanovništvo od 18 do 70 godina, jeste prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja. Sve troškove akcije snosiće grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana