U “Kolibriju” smještaj za 170 mališana

M. S.
U “Kolibriju” smještaj za 170 mališana

BANjALUKA - Novi dio vrtića “Kolibri” u Lazarevu otvorio je danas vrata za još 170 mališana, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u predškolskim ustanovama.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je sa ministarkom prosvjete i kulture RS Natalijom Trivić svečano otvorio novoizgrađeni dio “Kolibrija”, kazao je da je taj dio vrtića pripreman i rađen u dvije faze u protekle nešto više od dvije godine, za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 1,7 miliona KM.

- Omogućen je smještaj mališana u osam grupa, po četiri jasličke i predškolskog uzrasta. Objekat je sagrađen po principima energetske efikasnosti i drugim savremenim standardima - naveo je Radojičić.

Najavio je gradnju vrtića u univerzitetskom kampusu, Aleji Svetog Save, na Starčevici, Paprikovcu i u Karanovcu. Trivićeva je kazala da Banjaluka kao najveći grad u RS ima i najveće potrebe za smještaj djece u predškolske ustanove, te da je na tom planu u gradu urađen značajan posao.

- Ministarstvo prosvjete i kulture RS svake godine radi na proširenju obuhvata djece u predškolskim ustanovama. Prije godinu dana je to bilo oko 21,7 odsto u RS, a sada je već više od 24 odsto - kazala je Trivićeva.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić istakla je da je još juče oko 40 mališana krenulo u ovaj novi dio “Kolibrija”.

- Do kraja sedmice popunićemo sve planirane grupe - kazala je Dorićeva.

Planirano je i skoro otvaranje prvog javnog vrtića na Petrićevcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana