„U idućem mandatu ćemo se bolje organizovati“ Završen protest roditelja djece iz privatnih vrtića

Katarina Šaponja
Foto: K. Šaponja

BANjALUKA - Nakon razgovora sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem okupljeni roditelji čija djeca pohađaju privatne vrtiće su se razišli.

Stanivuković je rekao da gradu nedostaje vrtića, ali da, iako je gradonačelnik, nije sve na njemu.

-Razumijem vas, želim da pričamo kao ljudi, bez da mi se dobacuje i koluta očima. Morate znati razliku između toga da se nešto jednom izgradi, a kada se za nešto da pravo koje se iz godine u godunu mora mijenjati moramo biti razumni - kazao je Stanivuković.

Dodao je da je njegov cilj da se izjednače cijene u javnim i privatnim vrtićima, ali je za to potrebno vrijeme.

-Za sada 300 KM grad može dati ukoliko dvoje djece ide u privatni vrtić, a ukoliko ide jedno 100 KM - rekao je Stanivuković.

Jedan od nezadovoljnih roditelja Đorđe Konjević rekao je da su njihova djeca diskriminisana od strane gradskih vlasti.

-Zašto izmišljaju povećanja ili izjednačavanja, kad tih sredstava u budžetu za nas nema, dok za rušenje i obnavljanje grada ima - rekao je Konjević.

Dodao je da je nadležnost gradske administracije bila da dostave nacrt rebalansa, te da se ni na današnjoj sjednici neće naći rješenje problema.

-Milion i 400.000 KM, koliko je predviđeno budžetom, nije dovoljno za djecu. Ostali su nam dužni tri mjeseca za prethodnu godinu, a kako stvari stoje, ostaće i tri u ovog godini - istakao je Konjević.

Samim tim što neće biti rasprave o rebalansu, rekao je Konjević, pitanje hoće li biti iduće sjednice, idu ljetni raspusti i odmori.

-Ne vidim da će biti neki rezultat za vrijeme ove gradske administracije. Ukoliko neće izaći danas pred nas neko iz Gradske uprave, u idućem mandatu ćemo se bolje organizovati - dodao je on.

Kazao je da se svi roditelji koji se nisu danas pojavili, upitaju da li je ovo u redu jer se nisu izborili za svoju djecu.

Jedna majka je rekla da oni nisu krivi što njihova djeca idu u privatne vrtiće.

-Primorani smo da naša djeca idu u privatne vrtiće, jer u državnim nema mjesta i duge su liste čekanja - kazala je ova nezadovoljna majka i dodala da od grada očekuju punu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana