U Boriku izgraditi javnu garažu, a ne nebodere

SRNA
U Boriku izgraditi javnu garažu, a ne nebodere

BANjALUKA - Gradski odbor DEMOS-a Banjaluka protivi se ideji da se na maloj pijaci u Boriku prave neboderi od 15 spratova i na tom mjestu predlaže izgradnju javne garaže sa 600 mjesta.

Prema novom nacrtu regulacionog plana koji je predložila Gradska uprava Banjaluka u Boriku će se na dvije atraktivne lokacije graditi neboderi.

Prema novom regulacionom planu na mjestu takozvane male pijace planirana su dva nebodera jedan od 14, a drugi od 15 spratova.

Iz banjalučkog odbora DEMOS-a su istakli da su napravili plansko rješenje za garažu, prema kojem bi ovaj objekat imao tri sprata, a i krov bi bio iskoristiv.

U prizemlju bi se nalazili poslovni prostori gdje bi mogle biti smještene zanatske radnje, marketi i prodavnice, a na spratovima garaže.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da bi izgradnja graže doprinijela poboljšanju kvaliteta života građana.

"Mještani Borika nemaju dovoljno parkinga, a ova garaža bi taj problem riješila, tu bi bilo mjesta za 500-600 automobila", istakao je Bosančić.

On je napomenuo da je naselje Borik već dobro uređeno i da izgradnja novih zgrada na predviđenoj lokaciji nije potrebna, jer može negativno uticati na kvalitet života stanovnika, dok bi izgradnja garaže smanjila saobraćajne gužve.

Bosančić je poručio da će dostaviti pismene primjedbe na regulacioni plan, a koji se nalazi na javnom uvidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana