U banjalučkom Gradskom odboru SP-a poslanici i direktori

Vesna Popović
U banjalučkom Gradskom odboru SP-a poslanici i direktori

Banjaluka - Na izbornoj konferenciji banjalučke Socijalističke partije juče je izabrano 50 članova Gradskog odbora te stranke za naredne četiri godine, među kojima su narodni poslanici, direktori, te pomoćnici i savjetnik ministra.

Od zvučnijih imena na listi su se našli narodni poslanici Zdenka Gojković i Nedeljko Milaković, koji je i direktor komunalnog preduzeća "Gradsko groblje". Sa njima će "rame uz rame" biti i pomoćnik ministra za rad i zapošljavanje Mira Vasić, pomoćnik ministra za trgovinu i ugostiteljstvo Dragana Ristić, te savjetnik u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS Zoran Lukić, koji je i profesor na Ekonomskom fakultetu.

Zatim su tu i prvi ljudi Kazneno-popravnog zavoda "Tunjice" i Šumskog gazdinstva Banjaluka, Goran Selak i Velibor Stanić, kao i jedan od izvršnih direktora "Pošta RS" Zoran Protić, te Darinka Pejić, koja takođe ima jednu od direktorskih funkcija u istom preduzeću.

Osim njih, u Gradskom odboru (GO) SP-a je i potpredsjednik Skupštine grada Milan Milaković, pomoćnica direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Mira Galić, te koordinator za sport i omladinu u Gradskoj upravi Dejan Travar.  Predsjednik GO SP-a Radenko Komljenović rekao je da gradska organizacija ima kvalitetnih kadrova.

- Cilj je uvijek izbrati najbolje ljude koji će uspješno voditi ovu gradsku organizaciju u naredne četiri godine - kazao je Komljenović.

Dodao je da će poslije izbora članova GO biti održana konstitutivna sjednica koja treba da predloži predsjednika i rukovodstvo uz saglasnost predsjednika partije Petra Đokića.

Jedan od izbranih članova i aktuelni  potpredsjednik GO SP-a Nedeljko Milaković objasnio je da izborna konferencija potvrđuje kandidate koje su tajnim glasanjem izabrali rejonski odbori stranke.

- Banjaluka je podijeljena na 10 rejona i svaki mjesni odbor u okviru tih rejona je dao svoje prijedloge. Na rejonskoj izbornoj konferenciji delegati su izabrali i predložili gradskoj izbornoj konferenciji kandidate - kazao je  Milaković.

Više rada i discipline

Nedeljko Milaković je rekao da nakon izbora članova, a poslije toga i novog rukovodstva, socijaliste u Banjaluci očekuje mnogo posla.

- Uvešćemo malo više reda i discipline, te mnogo ozbiljnije raditi kako bismo u narednom periodu što ofanzivnije krenuli u trku sa drugim partijama i u djelovanju prema građanima - kazao je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana