U Banjaluci predstavljeni noviteti za predstojeću ljetnu sezonu na crnogorskom primorju VIDEO

Jana Kezić
Promocija u Banjaluci
Foto: S. Đuričić | Promocija u Banjaluci

BANjALUKA - Šest turističkih organizacija iz Crne Gore predstavilo je danas na Trgu Krajine u Banjaluci novitete za predstojeću sezonu, poput kulturnih manifestacija, hotelske ponude, ali i zabavnih sadržaja u kojima turisti iz Srpske mogu uživati u primorskim gradovima.

Portparol Turističke organizacije Banjaluka Branka Branković rekla je za "Glas Srpske" da sa kolegama iz Crne Gore imaju sporazume o saradnji i uzajamnoj promociji.

- Ovakvim događajima i dolaskom gostiju iz Crne Gore u Banjaluku otvara se dobra perspektiva u stvaranju jedinstvenog, zajedničkog i regionalnog turističkog proizvoda, gdje ćemo moći da nastupimo zajedno na velikim svjetskim turističkim tržištima - kazala je Brankovićeva. 

Ona je dodala da bi pred početak jesenje i zimske sezone Turistička organizacija Banjaluka trebalo da u primorskim gradovima Crne Gore predstavi svoju turističku ponudu.

Almira Lukolić iz Turističke organizacije opštine Bar kaže da joj je veoma drago što su stigli u posjetu Banjaluci.

- Nadam se da će nas stanovnici Republike Srpske posjetiti u sezoni, ali i mimo nje. Očekujemo veliki broj gostiju iz BiH, kao što je bilo i lani – rekla je Lukolićeva i dodala da će se ove godine održati veliki broj manifestacija.

Milorad Karadžić iz Turističke organizacije Tivat, kaže da su gosti iz cijele BiH kod njih na četvrtom mjestu po broju ostvarenih noćenja.

- Prošle godine su ostvarili čak 70.000 noćenja, što je za tri odsto više u odnosu na godinu ranije.  Tu smo da oborimo i taj rekod, te pozovemo građane da dođu i odmor provodu u Tivtu, a mi ćemo se potruditi da ugodimo svim željama - rekao je Karadžić.

Vasilije Ćuković iz Turističke organizacije Herceg Novi kaže da je ovaj grad simbol bogate kulture i istorije, te naglasio da su turisti iz BiH drugi po brojnosti u Crnoj Gori.

- I ove godine, kao i svake organizujemo veliki broj manifestacija i svi su dobro došli. Svi zainteresovani dešavanja mogu da prate na našim stranicama na društvenim mrežama, "Fejsbuku" i "Instagramu" - rekao je Ćuković.

Vasilije Bečić iz Turističke organizacije Budva poručio je da su ovakve promocije dobra prilika da se Banjalučani upoznaju sa svim što nudi ovaj biser Crnogorskog primorja.

- Jednostavno, stanovnici Republike Srpske i Crne Gore su povezani mnogim vezama, može se reći da smo isti narod, pa očekujemo da će ove sezone biti mnogo više posjeta turista iz Srpske - rekao je Bečić.

Današnja promocija turističkih organizacija iz Crne Gore u Banjaluci organizovana je u okviru tradicionalne "Road šou" promocije ljetne turističke sezone crnogorskog primorja, a nosioci promocije su Turistička organizacija Herceg Novi i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, dok je banjalučka Turistička organizacija suorganizator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana