U Banjaluci otvorena biblioteka "Sestara Gajić"

GS
Foto: RTRS

U Banjaluci je u okviru Udruženja u svijetu knjiga "Sestre Gajić", otvorena bilblioteka. Smještena je u ulici Vase Pelagića 58 i dostupna je besplatno, svakome ko voli život i knjigu.

Tatjana Gajić, još od ranog djetinjstva, razvila je ljubav prema knjigama, a tu ljubav prenijela je na svoju mlađu sestru Milanu, kaže njihova majka Snježana. Godinama stvarana, biblioteka "Sestara Gajić" danas je otvorila vrata za sve zaljubljenike u knjige.

- Ideja sa bibliotekom "Sestara Gajić" je da to ne bude samo biblioteka, da se dolazi posuditi knjiga i vratiti, nego da ovdje svi učestvujemo i svi ćemo kreirati sadržaje u ovom malom prostoru. Tacina duša je tu, Milanu ćemo nastojati, kada dođe lijek i kada bude bolje dovoditi da i ona učestvuje - kaže majka Snježana.

Biblioteka "Sestara Gajić" od danas je domaćin za svako radoznalo dijete, zaljubljenika u knjige, ali i priznate banjalučke pjesnike.

- Malo gradova na svijetu može da kaže da je i grad, i sve ono što je u njemu obilježeno jednom ovakvom pričom, ovakvom epopejom. Priča o porodici Gajić je upravo to, i više od toga - naveo je Denis Bojić, autor dugometražnog filma "Lica Lafore.

- To je priča o sestrama Gajić gdje su svi i cijela Banjaluka i Republika Srpska pomogli na najbolji mogući način i treba napomenuti da je Republika Srpska postala najveći svjetski donator za pronalazak lijeka za Laforinu bolest - dodao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Pored biblioteke, prije dvije godine, ustanovljena je i Plaketa "Sestre Gajić", koja se za izuzetno humana djela, dodjeljuje na Dan grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana