U Banjaluci danas besplatan parking, radnici vraćaju stare cijene?

NN
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA – Na banjalučkim parkiralištima, zbog radova na naplatnim automatima, danas se ne plaća parkiranje vozila.

"Nezavisnim" je iz parking službe Banjaluka rečeno da građani danas ne moraju da plaćaju parking zbog kvara na automatima, te da su njihove službe su na terenu, kako bi ih vratili u funkciju.

"Mondo" navodi da se trenutno radi na donošenju nove odluke o regulisanju cijena te da je njihova novinarska ekipa na terenu zatekla radnike parking službe koji skidaju prije par dana postavljenje table o novim cijenama parkiranja i novim zonama i vraćaju one stare.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je juče da će potpisati pravilnik po kome će narednih sedam dana biti besplatan parking na cijeloj teritoriji grada.

Stanivuković je to najavio reagujući na protest protiv poskupljenja parkinga koji je organizovao predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Vlado Đajić i kao reakciju na krivičnu prijavu koju je iz istog razloga protiv njega podnio predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković.

Ninković i drugi odbornici optužuju gradonačelnika da je zloupotrijebio položaj i da nije imao ovlašćenje da samostalno donese odluku o novim cijenama parkinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana