Tužbe protiv grada ukoliko ne budu isplaćene naknade

Jasmina Salopek
Tužbe protiv grada ukoliko ne budu isplaćene naknade

BANjALUKA - Predstavnici banjalučkih mjesnih zajednica, te roditelji i staratelji djece sa poteškoćama u razvoju, okupili su se u Gradskoj upravi te traže da im se isplate naknade za 2023. godinu.

Predjsednik Savjeta Mjesne zajednice Lazarevo 1 Igor Vidović rekao je da, ukoliko im njihova sredstva ne budu isplaćena biće primorani da podnesu tužbu protiv grada.

- Svakoj mjesnoj zajednici duguju oko 900 KM. Ukoliko nam to uskoro ne isplate, tražićemo da ne održe redovnu sjednicu Skupštine grada dok ne riješe taj problem, ili ćemo ih tužiti, a svaki advokat će biti na našoj strani - rekao je Vidović.

Majka dječaka, Ivona Šunkić,  rekla je da im još nije isplaćen dio novca koji ide iz gradske kase, već samo onaj koji se isplaćuje iz republičkog budžeta.

- Ovo je  velika sramota svih, kako gradonačelnika, tako i skupštinske većine - rekla je Šunkićeva. 

Dodala je da će većina roditelja, ako treba, svaki dan dolaziti u gradsku upravu,  dok im ne bude isplaćen dio koji kasni.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Brzonzani Majdan Miroslav Ševo rekao je da traže od Skupštine grada da izvrši realokaciju sredstava, te da ne bježe od svog posla za koji su plaćeni.

- Mjesto današnjeg protesta nije trebala biti Gradska uprava, već mjesni odbor SNSD-a - rekao je Ševo.

Dodao je da se radi o operativnim troškovima te dodao da novac, kada ga dobiju, preusmjeriti porodicama kojima je on najpotrebniji.

Ostali predstavnici osvrnuli su se na bahatost Gradske uprave, jer sve što ne uspiju da urade svale na Skupštinu grada.

- Otišli smo daleko sa svojom bahatošću. Da li imaju neku odmazdu prema nama? Zar žele da iskorijene demokratiju - zapitao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić.

Među prisutnima se pojavio i sam gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ali se nakon kratkog vremena vratio u svoj kabinet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana