Turističkim vozićem do vrha Banj brda?

Agencije
Turističkim vozićem do vrha Banj brda?

Banjaluka - Turistički vozić koji bi posjetioce prevozio od rampe pa do spomenika na Banj brdu mogao bi da bude rješenje problema u vezi sa regulisanjem saobraćaja na ovom izletištu.

Izjavio je ovo juče gradonačelnik Slobodan Gavranović na tradicionalnoj kafi sa gradonačelnikom.

- To je samo jedna od opcija koju razmatramo i pitanje Banj brda želimo da riješimo. Prema važećem dokumentu, za koji se zalažu i oni što šetnjom izražavaju nekakav protest,  dozvoljen je saobraćaj u određenoj mjeri - rekao je Gavranović.

Istakao je da je inspekcijskim organima naložio da ispitaju problem učenika Tehnološke škole iz naselja Česma koji pješače prugom do učionica.

- Tu ćemo pokušati da u saradnji sa "Željeznicama RS" nađemo rješenje. Moramo povećati mjere bezbjednosti da ne bi došlo do neželjenih situacija. Za nekoliko dana očekujem izvještaj inspektora i prijedlog u kom pravcu treba da razgovaramo sa "Željeznicama" - rekao je Gavranović.

Još je istakao da su, za razliku od ranijih sastanaka, ovog puta građani najmanje tražili pomoć u zapošljavanju.

- Iako se trudimo da svima pomognemo, ne možemo preuzeti ulogu biroa za zapošljavanje. Ovaj put su građani imali vrlo konkretna pitanja. Pominjani su problemi bazne stanice, izgradnje mosta u Rekavicama, seoskih puteva… - naveo je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana