Trkači mijenjaju režim saobraćaja u centru Banjaluke

Jasmina Perišić
Trkači mijenjaju režim saobraćaja u centru Banjaluke

Banjaluka - Zbog Banjalučkog m:tel polumaratona, koji je u nedjelju 14. maja sa početkom u devet časova, doći će do potpune obustave saobraćaja u pojedinim ulicama, dok će u nekim doći do prenamjene kolovoza pa će se umjesto jednosmjernog odvijati dvosmjeran saobraćaj, saopštili su organizatori trke.

Tako će glavna gradska ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od ulice Vuka Karadžića do Bulevara cara Dušana potpuno biti zatvorena za saobraćaj od pet časova ujutro do 16 časova.

- Za vozila će od 8.45 do 10.45 biti zabranjeni Bulevar olimpijskih pobjednika i Gundulićeva ulica na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara olimpijskih pobjednika.  Isti režim važiće i u Aleji Svetog Save od Gundulićeve do ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Saobraćaj će biti obustavljen od 8.15 do 13.15 časova u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od ulice Mladena Stojanovića do ulice Vuka Karadžića, u ulici Mladena Stojanovića od Kralja Petra Prvog Karađorđevića do ulice Trive Amelice, kao i dio ulice Trive Amelice od Kralja Petra Drugog do Bulevara Srpske vojske - saopštili su organizatori.

Do potpune obustave u desnoj kolovoznoj traci doći će u Bulevaru Desanke Maksimović, i to od 9.15 do 12.15 časova.

- U istom periodu vozila neće moći da se kreću ulicom Majke Jugovića na dijelu od Bulevara Desanke Maksimović do Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, kao i u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića na dijelu od Majke Jugovića do Ulice cara Lazara. Ovaj režim važiće i za dio ulice Cara Lazara na dijelu od Bulevara vojvode Stepe Stepanovića do ulice Mirka Kovačevića - naveli su organizatori.

Bez saobraćaja će od 9.15 do 12.15 časova biti i ulica Mirka Kovačevića dio od ulice Cara Lazara do ulice Miloša Obilića.

- Saobraćaj će u isto vrijeme biti obustavljen i u ulici Miloša Obilića u dijelu od ulice Mirka Kovačevića do ulice Gavrila Principa, kao i u ulici Branka Morače na dijelu od ulice Gavrila Principa do Kozarske ulice. Od 9.15 do 13.15 časova, potpuna obustava saobraćaja biće i u Kozarskoj ulici, zatim u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića od Bulevara cara Dušana do Kozarske ulice, u Bulevaru cara Dušana od Kralja Petra Prvog Karađorđevića do Kninske ulice - rekli su organizatori.

Obustava

Organizatori su saopštili da se potpuna obustava saobraćaja od 9.15 do 13.15 časova odnosi i na Kninsku, Vidovdansku, ulicu Kralja Petra Drugog, Prvog krajiškog korpusa kao i ulicu Trive Amelice na dijelu od zapadnog tranzita do Kralja Petra Drugog.

- To će se od 8.45 do 11.45 časova odnositi i na Bulevar Srpske vojske na dijelu od ulice Trive Amelice do Aleje Svetog Save - poručili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana