Trka dajak čamaca: Andrej Zamolo osvojio 26. titulu

GS
Trka dajak čamaca: Andrej Zamolo osvojio 26. titulu

BANjALUKA - U sklopu manifestacije „Ljeto na Vrbasu“, na plaži Abacije, tačnije kod dajak pristaništa, održana je još jedna tradicionalna trka dajak čamaca, koja je i ove godine okupila veliki broj dajakaša, ali i publike.

Prvak ovogodišnje trke u kategoriji seniora ponovo  je Andrej Zamolo, koji je već 26. put uzeo laskavu titulu prvaka, drugoplasirani je bio Dragan Babić, dok je treće mjesto zauzeo Nebojša Tadić.

Kada je riječ o takmičenju u ženskoj kategoriji, prvo mjesto zauzela je Jelena Babić, na drugom mjestu je bila Milka Đumić, dok je treće mjesto osvojila Katarina Kudrić.

Šampion u trci veterana ove godine je Igor Kuzmanović, koji je iza sebe ostavio Zlatka Kivača i Huseina Ljubojevića.

Kada je riječ o juniorskoj kategoriji, prvo mjesto pripalo je Darku Lazarević, drugo mjesto Demijanu Paniću dok je treće mjesto zauzeo Stefan Jeličić.

U kategoriji pioniri prvi je bio Petar Kežić, koji je iza sebe ostavio Lazara Babića i Stefana Jeličića.

Nakon sportskog dijela trke, tradicionalno je održan defile tokom kojeg je izabran i najljepši dajak čamac, a ova laskava titula pripala je čamcu „Mihajlo“ čiji je vlasnik Petar Mirković.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ biće nastavljena i narednih dana, kada će, između ostalog još jednom biti priređeno „Kino na otvorenom“, te Dan sporta na vodi.

„Ljeto na Vrbasu“ traje do 30. jula a program možete da pogledate OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana