Tražena veća bezbjednost na ulicama

D. S.
Tražena veća bezbjednost na ulicama

Banjaluka - Na području grada od početka godine u saobraćajnim nesrećama je stradalo 16 lica, što je mnogo više nego lani. U istom periodu 2014. poginule su tri osobe.

Podaci su to Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada. Tim povodom gradonačelnik Slobodan Gavranović sazvao je sjednicu Savjeta na kojoj su razmatrani problemi bezbjednosti saobraćaja u gradu.

- Donesena je odluka da Odsjek za saobraćaj, u narednih sedam dana, sačini plan aktivnosti u koji bi bili uključeni svi subjekti i institucije, sa jasnim i preciznim zaduženjima, kako bi se zaustavio ovaj negativni trend i podigao nivo bezbjednosti saobraćaja u našem gradu - rekli su u Gradskoj upravi.

Savjet za bezbjednost saobraćaja grada apeluje na sugrađane, učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i da budu svjesni da se saobraćajne nesreće ne događaju drugima i da oni svojim propisnim ponašanjem čuvaju svoje, ali i živote drugih.

Najviše saobraćajnih nesreća u gradu dogodi se na raskrsnicama, od kojih su kao najkritičnije okarakterisane u centru grada, i to ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Aleja Svetog Save i Vuka Karadžića, kao i raskrsnica ulica Kneza Miloša i Milutina Milankovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana