Traže decembarski dodatak za tuđu njegu

Agencije
Traže decembarski dodatak za tuđu njegu

Banjaluka - Gradski odbor Udruženja invalida Banjaluka zatražio je od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da se licima sa invaliditetom odmah isplati decembarski dodatak za tuđu njegu i pomoć i da se u budućnosti pomenuta naknada isplaćuje do 20. u mjesecu.

- Ukoliko to ne bude ispoštovano, za sedam dana ćemo pokrenuti brojne aktivnosti za ostvarivanje svojih prava -  poručeno je sa sjednice Predsjedništva Gradskog odbora Udruženja invalida Banjaluka koja je održana u petak.

Iz ovog odbora je saopšteno da su pomenuti zahtjevi u petak dostavljeni Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, kabinetu gradonačelnika Igora Radojičića i Centru za socijalni rad.

Iz Gradskog odbora Udruženja invalida Banjaluka navode da se zbog kašnjenja dodataka za tuđu njegu i pomoć suočavaju sa velikim brojem poziva članstva, te da su ova "mala i neredovna primanja posljednjih mjeseci sve neredovnija, što ugrožava već narušeni kvalitet života i zdravlja lica sa invaliditetom".

Gradski odbor Udruženja invalida Banjaluka čine Gradska organizacija slijepih, Savez invalida rada grada Banjaluka, te udruženja paraplegičara, distrofičara, gluvih i nagluvih, civilnih invalida i žrtava rata, kao i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana