Tradicionalna manifestacija u Dječijem pozorištu RS: Počinje zimska čarolija “Snješkovo”

A. S.
Tradicionalna manifestacija u Dječijem pozorištu RS: Počinje zimska čarolija “Snješkovo”

“Snješkovo”, osma po redu moderna likovna instalacija u kojoj pored lutaka i junaka najljepših svjetskih bajki žive Snješko Bijelić, Sveti Nikola i Djeda Mraz, u subotu, u 18 časova, otvara vrata u Dječijem pozorištu RS, a u zimskoj čaroliji najmlađi će moći da uživaju sve do 30. decembra.

Na svečanom otvaranju će posjetioce zabavljati hor “Vrapčići”, a onda će mališani moći da vide kako će čarobnjak Merlin pomoći Maši i uspjeti da dozove Djeda Mraza, ali i koja je ovogodišnja poruka Svetog Nikole.

- Za 15 dana, koliko traje ova tradicionalna manifestacija, u Dječijem pozorištu će se svakog dana od 11 do 20 časova smjenjivati različiti programi. U “Snješkovu” djeca će imati priliku da slikaju, plešu, pišu i pričaju priče te stiču nova saznanja. Ulaz je, kao i svake godine, besplatan, a posjetioci će dobiti brojne poklone - kazali su organizatori.

Ova posebna instalacija smještena je na 1.300 metara kvadratnih i zauzima površinu Muzeja lutaka, izložbenog salona i dvije dvorane koje u svakom trenutku mogu da prime gotovo hiljadu posjetilaca.

- “Snješkovo” je u ovih sedam godina postalo prepoznatljivo u gradu i regiji kao jedinstven dječiji kulturni brend, a svake godine za 15 dana posjeti nas oko 10.000 mališana - istakli su organizatori.

Program u nedjelju

- 11 časova: predstava “Lažucka Izmišljotinić” na maloj sceni

- 12 časova: Kao Snješko, S kao slatkiš

- 13 časova: “Od Svetog Nikole dar”

- 13 časova: “Vivija” slikarska radionica - izrada ukrasa i kićenje jelke

- 18 časova: crtani film “Kondorito - Avantura u svemiru” na maloj sceni

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana