Tradicionalna “Autoprevozova” praznična vožnja u četvrtak: Sveti Nikola dijeli poklone u autobusu

Jelena Tanacković
Tradicionalna “Autoprevozova” praznična vožnja u četvrtak: Sveti Nikola dijeli poklone u autobusu

BANjALUKA - Preduzeće “Autoprevoz” i ove godine organizuje tradicionalnu svečanu vožnju uz slatkiše i poklone u autobusu okićenom lampicama i ukrasima, u četvrtak, 16. decembra, sa početkom u 9.25 časova.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić kazao je za “Glas Srpske” da je praznična vožnja postala tradicija i zaštitni znak ovog preduzeća te da je željno iščekuju najmlađi, ali i nešto stariji putnici.

- Uspjeli smo da organizujemo praznično vožnju i prošle godine i pored teške epidemiološke situacije. Tako ćemo i ove godine održati tradiciju u skladu sa epidemiološkim mjerama - rekao je Mijić.

Dodao je da svake godine autobus bude ispunjen razdraganim mališanima, koji jedva čekaju da vide Djeda Mraza i Svetog Nikolu.

- Djed Mraz i Sveti Nikola će i ove godine uveseljavati putnike, prije svega mališane koji budu došli sa roditeljima, djedovima i bakama, gdje će svi zajedno moći da uživaju u prazničnoj atmosferi i vožnji - kazao je Mijić.

Naveo je da su i ove godine uz slatkiše spremili vrijedne nagrade.

- Praznična vožnja sa Svetim Nikolom i Djeda Mrazom počinje u četvrtak u 9.25 časova sa stajališta Autobuske stanice (gradski terminal) i kreće se linijom broj 10, do Obilićeva. Potom se trasa nastavlja do stajališta Orlovački put (Obilićevo) linijom broj 17 do Nove bolnice, a odatle u 10.30 linijom broj 13A ide se do Barlovaca - pojasnio je Mijić.

U 11.20 planiran je polazak sa stajališta Barlovci linijom broj 13A do Zalužana, a zatim do Trna.

- U 11.45 polazi se sa stajališta u Trnu (Dom) linijom broj 2 do “Pošte” u centru. U 12.15 časova je planirano isključenje autobusa u centru grada - rekao je Mijić.

Pozivao je sve građane da dođu da zajedno podijele praznično raspoloženje i vedar duh.

- Vožnja će biti besplatna za sve putnike koji se budu vozili u to vrijeme - napomenuo je Mijić.

Krsna slava

Dejan Mijić je rekao da prazničnu vožnju organizuju povodom Svetog Nikole, krsne slave preduzeća “Autoprevoz”.

- Nakon praznične vožnje, u drugom dijelu dana biće organizovana svečana podjela paketića za djecu radnika “Autoprevoza” u sjedištu preduzeća - rekao je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana