Topić: Gradonačelnik hoće da gurne Banjaluku u haos

Srna
Topić: Gradonačelnik hoće da gurne Banjaluku u haos

BANjALUKA - Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odlučio da Banjaluku gurne u haos i da ucjenjuje skupštinsku većinu da prihvati sve što mu padne na pamet.

-Ovih dana smo svjedoci još jednog populističkog šoua Draška Stanivukovića i njegovih saradnika. Ako ne prihvatimo da ispunimo sve njegove želje i ideje, on prijeti da će prestati odvoziti smeće, čistiti ulice, da neće raditi zimska služba - rekao je Topić.

U saopštenju Gradskog odbora SNSD-a navodi se da je istina da u budžetu za sve te potrebe ima dovoljno novca, ta da su sredstva planirana i da ih je ova skupštinska većina u gradu Banjaluka odobrila.

-Novca ima, sve mu je na računu i može ga koristiti. Ako bez obzira na sve stvarno gurne Banjaluku u haos, onda njegovi birači moraju dobro razmisliti koga su izabrali za gradonačelnika. A mi ostali ćemo izaći na ulice - naveo je Topić.

On kaže da Stanivuković pravi predstavu, prijeti, ucjenjuje i ne govori istinu.

-Odbornici SNSD-a i naši koalicioni partneri u Skupštini grada Banjaluka ne blokiraju rad gradonačelnika, upravo obrnuto, želimo biti kvalitetni i konstruktivni partneri s ciljem da se postignu najkvalitetnija rješenja u budžetu grada Banjaluka, koja će zadovoljiti najšire potrebe građana. Naglašavamo da nismo skloni ideji dodatnog, bespotrebnog zaduživanja građana putem kredita - istakao je Topić.

U vezi sa najavom mogućeg opoziva gradonačelnika, iz Gradskog odbora SNSD-a navode da su mišljenja da gradonačelnik Draško Stanivuković sam mora objektivno procijeniti je li sposoban voditi gradsku upravu i s tim u skladu donijeti odluku.

-Gradonačelnik hoće vlast bez odgovornosti. To mu nećemo dozvoliti - zaključio je Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana