Tojota za terenski rad poklon od Japanaca

J. P.
Tojota za terenski rad poklon od Japanaca

Banjaluka - Centar za socijalni rad Banjaluka dobio je od Vlade Japana automobil "tojota rav 4", vrijedan 84.000 KM, za terenski i rad sa najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

Potvrdila je to "Glasu Srpske" direktor Centra za socijalni rad Vera Sladojević. 

- Ovaj terenac biće od izuzetnog značaja za našu ustanovu  jer će u velikoj mjeri da nam olakša svakodnevne aktivnosti. Japanska vlada je ovakve donacije namijenila za ustanove socijale zaštite kao krajnje korisnike. Ovo vozilo će služiti za svrhe terenskog rada, prevoza pomoći starim i invalidnim licima kao i najosjetljivijim kategorijama stanovništva - rekla je Sladojevićeva.

Dodala je da će nastojati da održava prijateljske odnose sa svima koji pomažu rad Centra.

- Drago mi je što sam učestvovala u ovim aktivnostima i dala doprinos u tome da ustanova na čijem sam čelu dobije jedan tako vrijedan poklon. Ovaj automobil će ostaviti pečat na uspješnu saradnju sa prijateljima iz Japana - kazala je Sladojevićeva.

Ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava, uručio je u srijedu Ministarstvu civilnih poslova BiH 80 vozila marke "tojota", namijenjenim javnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite. Donacija se sastoji od ukupno 120 automobila najnovije generacije od kojih je 40 već uručeno u oktobru prošle godine. Vrijednost doniranih vozila je oko sedam miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana