Tehničke službe "Eko to­pla­ne" sa­ni­ra­ju cje­vo­vo­de ko­ji če­sto pu­ca­ju

Alek­san­dar Sto­ja­no­vić
Tehničke službe "Eko to­pla­ne" sa­ni­ra­ju cje­vo­vo­de ko­ji če­sto pu­ca­ju

Banjaluka - Teh­nič­ke slu­žbe "Eko to­pla­na" sa­ni­ra­ju to­plo­vo­de na dvi­je lo­ka­ci­je u Bu­le­va­ru voj­vo­de Ste­pe Ste­pa­no­vi­ća, a ri­ječ je o kri­tič­nim di­o­ni­ca­ma na ko­ji­ma je naj­če­šće do­la­zi­lo do kva­ro­va.

- Ovim po­prav­ka­ma i za­mje­nom ci­je­vi tre­ba­lo bi da bu­de ri­je­šen pro­blem pre­ki­da is­po­ru­ke to­plot­ne ener­gi­je do ko­jih do­la­zi usljed pu­ca­nja ci­je­vi to­kom se­zo­ne gri­ja­nja na tom di­je­lu di­stri­bu­tiv­ne mre­že - sa­op­šte­no je iz "Eko to­pla­na".

U okvi­ru pro­jek­ta iz­grad­nje no­vog kru­žnog to­ka na ukr­šta­nju uli­ca Isa­i­je Mi­tro­vi­ća, So­lun­ske i Ko­zar­ske, teh­nič­ke slu­žbe po­me­nu­te grad­ske kom­pa­ni­je kra­jem ove i po­čet­kom na­red­ne sed­mi­ce za­mi­je­ni­će dio do­tra­ja­le tra­se vre­lo­vo­da no­vim ci­je­vi­ma.

U "Eko to­pla­na­ma" na­vo­de da se pri­pre­me za no­vu  grij­nu se­zo­nu  u okvi­ru si­ste­ma da­ljin­skog gri­ja­nja, ko­je pod­ra­zu­mi­je­va­ju re­mont i sa­na­ci­ju pro­iz­vod­nih po­stro­je­nja i di­stri­bu­tiv­ne mre­že, te na­bav­ku ener­gen­ta, re­a­li­zu­ju u skla­du sa de­fi­ni­sa­nim pla­nom.

Pod­sje­ti­li su da je u okvi­ru sa­na­ci­je di­stri­bu­tiv­ne mre­že ne­dav­no za­vr­še­na za­mje­na di­je­lo­va cje­vo­vo­da u uli­ca­ma Olim­pij­skih po­bjed­ni­ka i Ca­ri­ce Mi­li­ce.

- Sa­ni­ra­ni su i to­plo­vo­di i vre­lo­vo­di na ne­ko­li­ko naj­pro­ble­ma­tič­ni­jih lo­ka­ci­ja na ko­ji­ma već go­di­na­ma do­la­zi do če­stih kva­ro­va i ve­li­kih gu­bi­ta­ka vo­de, pa sa­mim tim i gu­bi­ta­ka to­plot­ne ener­gi­je pri­li­kom is­po­ru­ke ko­ri­sni­ci­ma. Me­đu nji­ma su vre­lo­vod i to­plo­vod u uli­ci An­đe Kne­že­vić, gdje su za­mi­je­nje­ne ci­je­vi sta­re vi­še od 45 go­di­na u du­ži­ni od oko 100 me­ta­ra. Kod tvr­đa­ve Ka­stel za­mi­je­nje­ne su do­tra­ja­le ci­je­vi u du­ži­ni od 130 me­ta­ra - is­ta­kli su u "Eko to­pla­na­ma".

Sa­na­ci­ja je ra­ni­je za­vr­še­na na vi­še lo­ka­ci­ja u uli­ca­ma Bra­će Ma­žar i maj­ke Ma­ri­je, Kra­lja Pe­tra Pr­vog Ka­ra­đor­đe­vi­ća, Maj­ke Ju­go­vi­ća, Dra­gi­še Va­si­ća, Slo­bo­da­na Ku­stu­ri­ća, te na Bu­le­va­ru voj­vo­de Ste­pe Ste­pa­no­vi­ća i Bu­le­va­ru De­san­ke Mak­si­mo­vić.

Sa­ni­ra­ni su i di­je­lo­vi cje­vo­vo­da u Pi­lan­skoj uli­ci, Bu­le­va­ru voj­vo­de Ži­vo­ji­na Mi­ši­ća i is­pod mo­sta Ve­ne­ci­ja.

- Do sa­da je oba­vlje­na i sa­na­ci­ja vi­še od 40 vre­lo­vod­nih šah­to­va, te re­mont vi­še od 95 od­sto to­plot­nih pod­sta­ni­ca - na­vo­de u "Eko to­pla­na­ma".

Ener­gent

Iz "Eko to­pla­na" is­ti­ču, ka­da je ri­ječ o na­bav­ci drv­nog sor­ti­men­ta, da su još kra­jem grij­ne se­zo­ne 2018/2019. po­če­li da na­ba­vlja­ju ener­gent za pred­sto­je­ću zi­mu.

- Do sa­da je vla­sti­tim sred­stvi­ma, u skla­du sa pla­nom na­bav­ki ener­gen­ta, obez­bi­je­đe­no oko 60 od­sto po­treb­ne drv­ne sječ­ke za se­zo­nu 2019/2020 - sto­ji u sa­op­šte­nju "Eko to­pla­na".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana