Takmičarke kluba “Alegro” iz Mađarske se vratile sa šest medalja

Jasmina Salopek
Takmičarke kluba “Alegro” iz Mađarske se vratile sa šest medalja

BANjALUKA - Zadovoljne, sa osmijehom na licu i medaljama oko vrata, četiri Banjalučanke iz Kluba ritmičke gimnastike “Alegro” oduševile su Mađarski žiri i publiku na Pecs Cup Hungardž 2023 gdje su se takmičile u kategoriji juniorki i pre-juniorki.

Iva Benić (14) i Jelena Davidović (16) takmičile su se u kategoriji juniorki, dok su Sofija Starčević (12) i Srna Šeranić (12) pokazale svoje umijeće u kategoriji pre-juniorki. Požrtvovanost i rad ovih djevojčica i trenera ritmičke gimnastike u klubu “Alegro” Rene Starčević iznjedrila je šest medalja sa kojima su se djevojčice vratile kući.

Starčevićeva je pojasnila da se radi o međunarodnom turniru u organizaciji Mađarskog gimnastičkog saveza, te da su se Iva, Jelena, Sofija i Srna mjesecima spremale za ovaj nastup.

- Sve četiri su bile u vrhunskom programu, takozvanom “A” programu. Bile su odlične, kao i svaki put, a da su vrijedno i naporno radile i vježbale pokazuju i rezultati osvojenih medalja - rekla je Starčevićeva.

Prema njenim riječima, Davidovićeva je u ukupnom plasmanu osvojila drugo mjesto, a u takmičenju sa rekvizitima oko vrata je okačila zlatnu i dvije srebrne medalje.

- Iva je u ukupnom plasmanu bila četvrta i osvojila je bronzanu medalju, dok je Sofija osvojila zlato u takmičenju sa rekvizitima čunjevi. Srni je pripalo treće mjesto i okitila se bronzom u takmičenju sa trakom - navela je Starčevićeva.

Dodala je da je takmičenje bilo veliko i da se takmičilo osam država.

- Ovo je veliki tradicionalni turnir na kojem učestvujemo skoro svake godine. Sa takmičenja smo se vratile srećnog duha, a  medalje sa kojima su se djevojčice okitile veliki su vjetar u leđa za dalji rad - kazala je ona.

Pojasnila je da rezultati ostvareni na ovom takmičenju pokazuju zrelost i predanost takmičarki koje su cijelo ljeto radile i vježbale.

- Spremale su se od marta i cijelo ljeto. U junu smo bili na Svjetskom prvenstvu u Rumuniji, gdje smo, takođe, ostvarili zapažene rezultate. Poslije toga su odmah nastavile sa treninzima kako bi se spremile za ovaj turnir u Mađarskoj - istakla je Starčevićeva i dodala da im je takmičarska sezona upravo počela i da se nadaju da će uspjesi biti još bolji, kao i da sljedeći vikend nastupaju u Budimpešti, a potom i u Hrvatskoj. Konkurencija je, kako je kazala Starčevićeva, bila veoma jaka, a najviše je bilo mađarskih klubova, ali i klubova iz Hrvatske, Estonije, Moldavije, Njemačke.

- U januaru idemo u Italiju u Kaorle i imamo mnogo planova, a već sljedeći mjesec idemo u Ljubljanu - kazala je Starčevićeva.

Osnivanje

Klub postoji od 1993. godine kada je slovio kao Baletski studio, a od 2007. prerasta u Klub ritmičke gimnastike “Alegro” Banjaluka. Djevojčice i djevojke od tri do 18 godina svakodnevno i vrijedno treniraju te postižu zapažene rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana