Svetosavske nagrade za 29 banjalučkih odlikaša

Jasmina Perišić
Svetosavske nagrade za 29 banjalučkih odlikaša

Banjaluka - Najboljim učenicima 29 osnovnih škola juče su u Banskom dvoru uručene nagrade povodom školske slave i u čast prvog srpskog prosvjetitelja Svetog Save.

Gradska uprava je nagradila odlikaše knjigom "Banjaluka pjesmom opjevana" autora Ljubomira Milutinovića i sa po 100 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac čestitao je svim osnovcima i uručio im nagrade.

- Pred vama su godine u kojima će svakog dana biti potrebno još više učiti i raditi. Vi ste mladi, pametni i puni energije i vi ćete to lako savladati. Na ovaj način željeli smo da nagradimo odlične rezultate i uloženi trud učenika. Ovo je ujedno i nagrada za njihove nastavnike i roditelje - rekao je Banjac.

Odličan uspjeh, primjerno vladanje, kao i ostvareni rezultati u vannastavnim aktivnostima bili su mjerila po kojima su izabrani osnovci.

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Miroslav Antić" Marko Jorgić rekao je da mu je čast što je baš on odabran da u ime svoje škole primi ovu nagradu.

- Bilo je još učenika koji su svojim uspjehom zaslužili nagradu, ali ja sam ove godine izabran i radostan sam zbog toga. Odličan sam učenik, a nakon osnovne škole planiram da upišem Gimnaziju. Želja mi je da postanem dobar košarkaš, jer već šest godina treniram košarku u KK Ruki. Ostvario sam i sa klubom zapažene rezultate - kazao je Jorgić koji, iako živi samo sa samohranim ocem, ne prestaje da se trudi i postiže najbolje rezultate.

I njegova vršnjakinja Anja Vukliš iz OŠ "Zmaj Jova Jovanović" opravdala je svoju nagradu, jer pored odličnog uspjeha gradi i muzičku karijeru.

- Od sedme godine se bavim pjevanjem i do sada sam nastupala na više od 40 međunarodnih dječijih festivala. Osvajala sam razne nagrade, ali mislim da mi je ova za uspjeh u školi najvrednija. Mnogo mi je drago što sam je dobila - rekla je Vukliševa.

Želja joj je da se u budućnosti bavi muzikom, a da ozbiljno radi na svojoj karijeri, govori i njena nedavno snimljena pjesma "Suza", koju je za nju napisao poznati banjalučki kompozitor Mladen Matović.

Nagrade će danas na prigodnoj svečanosti u Banskom dvoru dobiti i učenici srednjih škola.

Dobitnici

Nagrade su dobili: Leon Kosić, Sara Čaušević, Anđela Balaban, Radovan Ivanović, Aleksa Sibinović, Ivana Pevulja, Anastasija-Đorđa Bosančić, Dunja Simićević, Teodora Vidljinović, Vanja Savanović, Ana Daničić, Anja Vukliš, Sanja Jović, Boris Dragojević, Nevena Pavlović, Ema Savanović, Marija Dodik, Marija Milošević, Milica Popović, Marko Jorgić, Željko Marković, Aleksandar Živanović, Đorđe Gajić, Borislav Tutorić, Nikolina Mihajlović, Tibor Puškar, Marko Terzić, Milana Radoš i Suzana Vujasin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana