Svetosavska akademija u subotu u Banskom dvoru

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- U Banskom dvoru u Banjaluci u subotu, 27. januara, biće održana Svetosavska akademija - Vijenac Svetog Save u čast prvog srpskog arhiepiskopa, učitelja i prosvjetitelja.

Organizator Svetosavske akademije, koja će početi u 20.00 časova, je Srpsko pjevačko društvo /SPD/ "Jedinstvo" uz pokroviteljstvo Eparhije banjalučke i grada Banjaluka, a ulaz je slobodan, saopšteno je iz Gradske uprave.

U programu, koji će u direktnom prenosu emitovati Radio-televizija Republike Srpske, učestvovaće episkop marčanski Sava, vikar episkopa banjalučkog, mješoviti i dječiji hor SPD "Jedinstvo" Banjaluka, Hor sveštenika Eparhije banjalučke i Mješoviti hor Akademije umjetnosti Banjaluka.

Učestvovaće i dirigenti Nemanja Savić i Jasna Antonić, te soprani Ana i Jana Jurić, protođakon Radojica Žagran - tenor, protonamjesnik Zoran Pajkanović-bas, glumci Jelena Jandrić i Velimir Blanić.

Za klavirom će biti Milica Tadić i Maja Regodić, a u programu će učestvovati i Katarina Regodić, Marija Žagran, Dimitrije Andrić, te kvartet harmonika, studenti Akademije umjetnosti Banjaluka - Jovan Pavlović, Jovan Zečević, Veljko Živković i Đorđe Živković, te saksofonista Aleksej Roćenović-učenik četvrtog razreda banjalučke Osnovne umjetničke škole "Vlado Milošević".

U programu Svetosavske akademije učestvovaće i Dramski studio "Atrijum" iz Banjaluke i njihov umjetnički rukovodilac Aleksandra Spasojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana