Sveti Nikola dijelio i mjesečne karte

Danijela Stokanić
Sveti Nikola dijelio i mjesečne karte

Banjaluka - Sveti Nikola, zaštitnik putnika i djece, juče je dijeleći slatkiše i besplatne mjesečne karte obradovao mnoge građane u autobusima "Autoprevoza" na linijama 10, 17 i 13A.

Ovoj, već tradicionalnoj manifestaciji, koju organizuje najstariji gradski prevoznik, najviše su se obradovali mališani. Oduševljenje nisu krili ni stariji jer su pojedinci dobili besplatne mjesečne karte, a svi putnici imali su besplatan prevoz povodom krsne slave Svetog Nikole i 70 godina postojanja "Autoprevoza".

Najmlađi, koji su dobili slatki paketić, Svetom Nikoli su zauzvrat morali izrecitovati neku od svojih omiljenih pjesmica i sve to uz crtani film "Ledeno doba", koji je bio prikazan na ekranima u autobusu.

Petogodišnji dječak Gregor Bilalović, putnik u autobusu na liniji 10, nije skidao pogled sa Svetog Nikole.

- Sveti Nikola mi je rekao da sam bio dobar dječak ove godine i da sam zaslužio paketić, a zauzvrat sam mu otpjevao  pjesmicu - pohvalio se Bilalović.

Nikoljdanskim poklonom obradovana je i penzionerka Ružica Jovanović, koja je u nagradnoj igri izvukla mjesečnu kartu za naredni mjesec.  

- Baš sam se obradovala, a s obzirom na to da sam penzioner, ova mjesečna karta će mi dobro doći. Ovo je jako lijep gest "Autoprevoza", a poručila bih i drugima da nešto ovakvo organizuju - rekla je Jovanovićeva.

Mjesečnu đačku kartu izvukla je i Vesna Marić, učenica Tehnološke škole, ističući da je i zaslužila, "jer je bila dobra tokom cijele godine".

Đorđo Stanivuković, koji je bio u ulozi Svetog Nikole, kaže da su ga najviše obradovali osmijesi koji su bili na dječijim licima.

- Zadovoljan sam svojom ulogom. Čast mi je što sam baš ja zaslužan za njihovu sreću - rekao je Stanivuković.

Sveti Nikola je svoje putovanje počeo sa Autobuske stanice, vozeći se kroz grad do Obilićeva, Nove bolnice, Barlovaca, preko Zalužana, pa sve do centra grada, gdje se i završilo.

Starčević

Prema riječima izvršnog direktora saobraćaja "Autoprevoza" Gorana Starčevića, radosni su što slave dva značajna datuma za preduzeće - krsnu slavu Svetog Nikolu i 70 godina postojanja.

- Tim povodom smo sve putnike na linijama kojima je putovao naš Sveti Nikola počastili besplatnom vožnjom, uz nagradnu igru i prigodne poklone - rekao je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana