Svesrpski kup u rukometu: Prvi pehar Vojvodini

Brane Radulović
Svesrpski kup u rukometu: Prvi pehar Vojvodini

Teslić - Rukometaši Vojvodine iz Novog Sada postali su prvi pobjednici Svesrpskog kupa koji se igrao u Tesliću pošto su u finalu savladali Derventu sa 31:19 (16:12).

Ovim trijumfom upisali su se u istoriju ovog takmičenja koje bi trebalo da postane tradicionalno i tako su stigli do velikog prelaznog pehara kao i trofeja koji ostaje u trajnom vlasništvu.

- Čestitam mojim igračima na trijumfu. Videlo se da smo dosta istrošeni, ali oni su smogli snage da ostvare pobedu i uđu u istoriju kao prva ekipa koja je osvojila Svesrpski kup - rekao je trener Vojvodine Đorđe Ćirković.

Odličan je bio golman "lala" Miroslav Kocić koji je 15 puta uspješno zaustavljao šuteve Dervenćana i na kraju je proglašen za najboljeg čuvara mreže. Njegov saigrač Boban Živković bio je najbolji strijelac turnira, ali i finalnog meča sa deset postignutih golova. Za najboljeg igrača ove manifestacije proglašen je Zoran Nikolić, takođe iz Vojvodine. Finalnu utakmicu pratio je i kapiten Srbije  Momir Ilić i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Milićević. Uprkos porazu u redovima Dervente bili su zadovoljni turnirom.

- Nije mala stvar biti drugi na skupu koji je okupio tri učesnika SEHA lige. U odlučujućoj utakmici dobro smo počeli, ali kao da smo pregorjeli u silnoj želji da dođemo do dobrog rezultata. Pali smo u nastavku meča kada smo postigli samo sedam golova. Ipak, Teslić nam ostaje u dragoj uspomeni - kazao je kapitena Dervente Zvjezdan Sibinčić.

Kako je dogovoreno ovaj Kup će se organizovati naizmjenično u Srbiji i Republici Srpskoj tako da će se naredne godine četiri najbolje ekipe okupiti u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana