Svečano dočekan badnjak i unesen u hram Hrista Spasitelja u Banjaluci

Srna
Svečano dočekan badnjak i unesen u hram Hrista Spasitelja u Banjaluci

BANjALUKA - Ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je svečano dočekan badnjak koji je prije toga tradicionalno pronesen ulicama.

Badnjak je tradicionalno, nakon jutarnje službe, ispred Sabornog hrama dočekao arhijerejski namjesnik banjalučki protojerej-stavrofor Ratko Radujković sa sveštenstvom i vjernicima.

Prije toga centralnom gradskom ulicom do Sabornog Hrama Hrista Spasitelja prošla je povorka sa badnjakom na konjskoj kočiji.

Kako bi povorka imala nesmetan prolaz dio glavne saobraćajnice je zatvoren za saobraćaj. Nakon prazničnog defilea badnjak je svečano dočekan ispred Sabornog hrama.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je bio dio povorke, naglasio je da na ovaj način čuvamo našu tradiciju i naše običaje od zaborava.

U Hramu Hrista Spasitelja u 17 časova Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem služiće večernju službu i osveštati badnjak, koji će potom biti naložen u porti Crkve Svete Trojice.

Vladika Jefrem u ponoć će u Hramu Hrista Spasitelja služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

392673

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana