Svečana akademija i koncert za Dan grada Banjaluka

GS
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - Zbog vaskršnjih praznika, program svečanog obilježavanja Dana grada Banjaluka biće održan u utorak 26. aprila.

U čast Dana grada Banjaluka, pored tradicionalnog svečanog prijema, u utorak sa početkom u 19 časova u Banskom dvoru biće održana svečana akademija,  dok će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja u 20 časova početi koncert "Banjalučke rok simfonije", naveli su iz Gradske uprave.

"Koncert 'Banjalučke rok simfonije' poklon je grada Banjanjaluka svim sugrađanima, ali i gostima, pa vas ovom prilikom pozivamo da rođendan našeg grada proslavimo zajedno", pozvali su iz Gradske uprave.

Takođe, dodaju da će tog dana Banjaluka polaganjem vijenaca na četiri gradske lokacije odati počast svojim herojima.

Centralno polaganje vijenaca na Spomen obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata na Trgu boraca biće u 12 časova.

Takođe, predstavnici grada Banjaluka će u devet časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija, u 10 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11 časova biti položeni vijenci i na Spomenik 12 beba u centru grada.

U okviru proslave Dana grada u srijedu 27. aprila u Banskom dvoru biće održana i Međunarodna konferencija "DUNAV BUSINESS FORUM - Gradovi - mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja", prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana