Svečana akademija i koncert “Rok simfonije”

S. B.
Svečana akademija i koncert “Rok simfonije”

BANjALUKA - Sve je spremno za svečanu proslavu Dana grada koja je zbog vaskršnjih praznika zakazana za danas, poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da je planirano polaganje vijenaca na četiri lokacije u gradu.

- Centralno polaganje vijenaca na Spomen-obilježje palim borcima Drugog svjetskog rata na Trgu palih boraca zakazano je za 12 časova. Takođe, predstavnici grada će u devet časova položiti vijence i odati počast žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju “Sveti Pantelija”. U 10 časova planirano je polaganje na Spomenik palim Krajišnicima, dok će u 11 časova biti položeni vijenci i na spomenik 12 beba u centru grada - kazali su iz grada.

Napomenuli su da će u čast Dana grada, pored tradicionalnog svečanog prijema za delegacije, večeras u 19 časova u Banskom dvoru biti održana svečana akademija. Na šetalištu kod Gradske uprave od 20 časova biće održan koncert “Rok simfonije”.

- Koncert “Rok simfonije” poklon je svim sugrađanima, ali i gostima, pa vas pozivamo da Dan grada obilježimo zajedno. U okviru proslave Dana grada sutra će u Banskom dvoru biti održana i Međunarodna konferencija “Dunav biznis forum - Gradovi - mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja” - navode iz Gradske uprave.

Za sve ljubitelje istorije sutra od 12 časova  biće organizovana i Turistička tura NOB, koja će krenuti od tvrđave Kastel.

- Naš grad dio je i jedinstvene kulturno-turističke manifestacije “Noć tvrđava”. Tako će 29. i 30. aprila tvrđava Kastel zasijati u punom sjaju i predstaviti bogatu kulturu ovih prostora - kažu iz grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana