Suze i svijeće za nastradale đake

D. S.
Suze i svijeće za nastradale đake

Banjaluka - Porodice, školski drugovi i predstavnici Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" i juče su zalili suzama grobove učenika Vedrane Vidović, Dragane Kondić, Vanje Drekalović, Denisa Kvasnija i nastavnice Jelene Vidović, koji su prije 14 godina nastradali na ekskurziji.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na Novom groblju prisjetili su se kobnog 16. septembra 2001. i utapanja četiri učenika u blizini Budve. Oni su zajedno sa svojim školskim drugarima krenuli u obilazak ostrva Sveti Stefan, ali se brod "Škorpion 2", na kojem su bili, prevrnuo. Nastavnici Jeleni Vidović prepuklo je srce dok je dozivala svoje đake sa plaže.

Otac stradale učenice Vanje Drekalović, Velibor rekao je da porodice nastradalih đaka nose neizmjeran bol.

- Prošlo je dugih i teških 14 godina. Svake godine u ovo doba okupimo se na grobovima naše djece da bismo svi zajedno upalili svijeće i pomolili se za pokoj duša naših najmilijih - rekao je Drekalović.

Nastavnica nastradalih učenika Radmila Čelar, koja se prilikom prevrtanja sa njima zatekla na brodu, rekla je da nikada neće zaboraviti taj dan.

- Uvijek će mi ostati slika kako, još dok smo bili u moru, dozivamo djecu i čuvamo ih da ne potonu. Zamislite, toliko njih u istom trenutku u moru, a nijedno dijete spasavajući sebe nije potopilo drugo dijete - rekla je Čelarova i dodala da je to bila izuzetna generacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana