Suzbijanje komaraca naredne sedmice

J. T.
Suzbijanje komaraca naredne sedmice

BANjALUKA - Operativni timovi preduzeća "Eko-bel" izvršiće na području grada toplo i hladno zamagljivanje kao mjeru suzbijanja komaraca, a ove aktivnosti su planirane u utorak, 13. septembra u večernjem terminu od 19.30 do 22.30 časova te u srijedu, 14. septembra, u jutarnjem terminu od pet do sedam časova, saopštili su iz "Eko-bela".

Iz ovog preduzeća, sa kojim grad ima zaključen ugovor za vršenje ove usluge, potrebno je da pčelari u navedenim danima preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela.

- Potrebno je da pčelinja društva natkriju najlonom, kartonom ili drugim materijalima. U slučaju loših vremenskih prilika, građani će blagovremeno biti obaviješteni o novom terminu zaprašivanja - dodali su u saopštenju iz "Eko-bela".

Naime, tokom ljeta u dva navrata je već obavljeno zaprašivanje komaraca na području grada, a po zahtjevu sugrađana, kao i do sada, moguće su i dodatne akcije suzbijanja komaraca.

Krajem juna izvršen je prvi tretman zaprašivanja odraslih formi komaraca, a tokom proljeća sprovedeni su tretmani zaprašivanja nad larvama.

- Stanovnicima preporučujemo da stave mreže protiv komaraca na prozore i vrata. Takođe, ne bi trebalo da se zadržava voda u posudama i saksijama. Mještanima iz prigradskih naselja i sa sela savjetujemo da isušuju lokve u dvorištu. U ovim naseljima problem su i kanali u kojima se zadržava voda - kazali su ranije za "Glas Srpske" iz "Eko-bela".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana