Sutra zvanično otvaranje “Krajiške kuće” - domaća hrana u centru grada

Srna
Sutra zvanično otvaranje “Krajiške kuće” - domaća hrana u centru grada

BANjALUKA - U centru Banjaluke sutra će biti otvorena “Krajiška kuća” u kojoj će biti plasirano 300 proizvoda od oko 50 proizvođača domaće hrane sa područja grada Banjaluka, rekao je Srni direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić.

 “Uprkos vremenskim neprilikama, virusu korona i kratkom vremenskom roku od 40 dana od dana donošenja odluke sutra ćemo, kako smo i planirali za Dan grada Banjaluka u podne zvanično otvoriti Krajišku kuću”, rekao je Ilić.

On je naveo da će “Krajišku kuću” koja se nalazi na ukrštanju ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Teodora Kolokotronisa i Bulevara cara Dušana, u objektu gdje se nekada nalazila prodavnica fabrike obuće “Bosna”, otvoriti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te da će otvaranju prisustvovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Ilić je rekao da je otvaranje “Krajiške kuće” planirano skromno uz prisustvo medija, bez građana i strogo pridržavajući se svih propisanih mjera zbog epidemije virusa korona.

“Žao mi je što je tako, jer je Dan grada Banjaluka. Međutim, zbog vanrednih mjera obilježićemo to skromno”, rekao je Ilić.

On je naveo da će zainteresovanim kupcima biti dostupno oko 300 proizvoda od oko 50 proizvođača domaće hrane sa područja Grada Banjaluka.

“Biće tu suhomesnatih i mliječnih proizvoda, prerađevina voća i povrća, čajeva, meda i sve ono što smo mogli sakupiti od naših domaćih proizvođača će naći svoje mjesto na policama Krajiške kuće na zadovoljstvo proizvođača, nas iz Centra i budućih kupaca”, rekao je Ilić.

On je dodao da se nada da će kasnije sigurno biti još više prerađivača kojima će “Krajiška kuća” biti veliki motiv da prerade svoje poljoprivredne proizvode i proizvode što više domaće hrane i da “Krajiška kuće” bude uspješan projekat.

“Biće to za građane jedno predivno mjesto u centralnom dijelu grada gdje će moći kupiti sve domaće prerađevine sa naših prostora koje su sigirno kvalitetne. Radi se o mnoštvu delicija koje će od sutra biti predstavljeni u žKrajiškoj kućiž”, rekao je Ilić.

On je rekao da će “Krajiška kuća” biti otvorena sutra u 12.00 časova i da će u narednom vremenskom periodu pridržavati propisanog radnog vremena koje će biti kao i za sve druge trgovačke objekte koji se bave prodajom hrane do 18.00 časova.

“Dok traju mjere vezane za virus korona Krajiška kuća će raditi svakim radnim danom do 18.00 časova, a kasnije će radno vrijeme biti usklađeno sa radnim vremenom Hercegovačke kuće”, rekao je Ilić.

On je istakao da je na jesen planirano da se “Krajiška kuća” otvori i u Trebinju.

U Banjaluci je obilježavanje Dana grada Banjaluka prošle godine počelo otvaranjem prve “Hercegovačke kuće” van Trebinja u kojoj se nalazi oko 500 artikala trebinjskih i hercegovačkih proizvođača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana