Sutra neradni dan: Za pekare i prodavce u dragstorima nema predaha

GS
Banjaluka
Foto: A. ČAVIĆ | Banjaluka

BANjALUKA - U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom je republički praznik i neradni dan.

Inače, u dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U Gradskoj upravi Grada Banjaluke 9. maj, u skladu sa Zakonom, biće neradni dan. Na dan republičkog praznika 9. maja, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke, mogu da rade:

- od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor” i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama;

- od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Izmjene i obustava saobraćaja

Obavještavaju se građani da će povodom održavanja manifestacije „Dana pobjede nad fašizmom“ , 9. maja doći do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice Marije Bursać od 10.30 do 12.10 časova, saopšteno je iz Gradske uprave. Na linijama javnog prevoza putnika vrše se sledeće korekcije trase:

- da se za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, u vremenskom periodu od  10.30  do 12.10 časova na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvrši preusmjeravanje autobusa u Bulevar cara Dušana, te ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske..

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumjevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme održavanja manifestacije „Dana pobjede nad fašizmom“ u Banjoj Luci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana