Šukalo: Rekordna sredstva uložena u obnovu školskih objekata

GS
Šukalo: Rekordna sredstva uložena u obnovu školskih objekata

BANjALUKA - Uz niz mjera podrške našim školarcima poput besplatnih udžbenika, većih stipendija, te niza korisnih poklona za školu koje već četvrtu godinu zaredom obezbjeđujemo pred početak nove školske godine, gradska administracija izdvojila je i rekordna sredstva za izgradnju novih i obnovu postojećih školskih objekata.

Poručila je ovo savjetnica gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo, istakavši da je zapravo cilj gradske administracije da đacima sa područja grada obezbijedi što bolje uslove školovanja.

– Želimo da naši đaci sa osmijehom idu u školu, te da u školskim prostorijama imaju što bolje uslove. Tako smo u proteklom periodu obnovili više školskih objekata na području grada poput OŠ „Dositej Obradović“ koja je dobila novi krov, OŠ „Milan Rakić“ koja je dobila novu stolariju, obnovili smo i brojne stručne kabinete i sa ovim praksama nastavljamo i dalje. Svakako jedan od značajnijih projekata je i preko milion KM izdvojenih za rekonstrukciju kotlovnica u dvije banjalučke škole – OŠ „Đura Jakšić“ i Poljoprivrednoj školi, čime će biti omogućeno bolje grijanje za đake  – rekla je Šukalova.

Naglasila je i to da je u mandatu aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, nakon 22 godine, Banjaluka dobila  novi školski objekat u naselju Ada, kao i da je u toku izrada projektne dokumentacije za izgradnju škole na Paprikovcu i Srednjoškolskog centra, koji je, kako je kazala, neophodan Banjaluci.

Prema njenim riječima, aktivno se radi i na pripremi rekonstrukcije Sokolskog doma, gdje će biti smještena prva sportska gimnazija, a osim toga  Grad je već napravio i određene korake za rješavanje pitanja Građevinske škole, koja će biti izgrađena na lokaciji gdje je ova škola bila privremeno smještena, odnosno na lokaciji u blizini Nove autobuske stanice.

-Sve ono što smo radili i što i dalje radimo su sistemske mjere koje imaju za cilj stvaranje boljih uslova za učenike sa područja našeg grada – zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana