Šukalo imenovan za v.d. direktora TO Banjaluka, Stanić optužuje za nepotizam

Jelena Tanacković
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Mladen Šukalo imenovan je za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije grada Banjaluka (TOBL), saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

- S obzirom na činjenicu da je Ireni Radojević istekao mandat na mjestu direktora Turističke organizacije grada, te da konkursne procedure još nisu završene, na ovo mjesto imenovan je dugogodišnji radnik Mladen Šukalo - saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodali su da je Šukalo u ovoj javnoj ustanovi zaposlen već 20 godina, te da će obavljati poslove vršioca dužnosti direktora do okončanja svih konkursnih procedura, nakon čega će posao preuzeti novi direktor.

Šukalo, inače suprug savjetnika gradonačelnika za društvene djelatnosti Milade Šukalo, nalazi se među prijavljenim kandidatima na konkurs za izbor direktora TOBL.  

Po ranijem koalcionom dogovoru, rukovodeće mjesto u TOBL pripadalo je Ujedinjenoj Srpskoj, čiji je član bila i dosadašnja direktorka Irena Radojević.

Šef Odborničkog kluba Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Neven Stanić rekao je za "Glas Srpske" da je riječ o nepotizmu.

- Ovo je čisti nepotizam na djelu. Podsjećam da je gradonačelnik Draško Stanivuković bazirao svoju politiku na borbi protiv nepotizma, a upravo on ga sprovodi. Smiješno je to što je Stanivuković imenovao za v. d. direktora supruga svoje savjetnice Milade Šukalo - rekao je Stanić, koji je i član Komisije za imenovanje direktora Turističke organizacije.

Mladen Šukalo kazao je za "Glas Srpske" da ne vidi problem u imenovanju za v.d. direktora jer, kako kaže, smatra da je "stub Turističke organizacije od kada ona postoji".

- Tražiću obrazloženje i zapisnik Komisije, da vidim zašto nije uzeto u obzir moje iskustvo na rukovodećim položajima člana Upravnog odbora TOBL, koordinatora mnogih projekata, kao i svi projekti koje sam vodio i sa EU - kazao je Šukalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana